Opis
Način pripreme:
- Istucite komorač u tučku. Dodajte češanj češnjaka, sol i dobro zdrobite. Dodajte origano, papar i ako je potrebno, još soli. Sve dobro zdrobite.
- Tanko narežite pršut. Pomiješajte mljeveno meso, pršut, aromatične začine, jaje i kruh, prethodno namočen u mlijeku pa ocijeđen, u jednoj zdjeli. Dobro promiješajte.
- Oblikujte male mesne okruglice i pržite ih dok ne posmeđe u tavi debelog dna s vrućim maslinovim uljem.
- Čim su mesne okruglice skoro gotove, izvadite ih iz tave. Deglazirajte vinom. Kad alkohol ispari, ulijte temeljac i vrhnje.
- Dodajte sitno sjeckanu kadulju i senf te promiješajte. Čim se umak malo zgusne, vratite mesne okruglice u tavu. Kuhajte još 3-5 minuta pa poslužite.
Sastojci
- 500 g mljevene junetine (od plećke)
1 jaje - 1 češanj češnjaka
- 1/2 žličice sušenog origana
100 g pršuta - 1/2 žličice sjemenki komorača
- 50 ml mlijeka
- 2 kruške suhog kruha
- Soli i papra po ukusu
Za umak:
- 50 ml Marsala vina
- 100 ml goveđeg temeljca
- 200 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 grančica kadulje