Lahmacun s kobasicom

Način pripreme:

  1. Pomiješajte brašno i kvasac, sol i šećer u velikoj zdjeli. U sredini napravite udubinu i ulijte 180 ml vode pomiješane s maslinovim uljem. Promiješajte i prebacite na nabrašnanu radnu površinu. Od sastojaka oblikujte mekano i podatno tijesto. Stavite u čistu zdjelu prekrivenu plastičnom folijom i ostavite sa strane da se podigne.
  2. Sameljite očišćene paprike, luk i češnjak u blenderu skupa s peršinom i koncentratom rajčice. Pomiješajte mljeveno meso sa smjesom paprika.
  3. Tostirajte kumin na suhoj tavi, a zatim ga smrvite u tučku.
  4. Začinite mljeveno meso kuminom, solju i paprom. Dodajte tanko sjeckane kobasice i promiješajte.
  5. Podijelite tijesto na šest kuglica. Izvaljajte ga u tanke kore na nabrašnanoj radnoj površini i premažite smjesom. Pecite lepinje jednu po jednu na 240 stupnjeva oko 5 minuta.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 300 g brašna
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 prstohvat šećera
  • 1/2 žličice soli
  • Za ukrašavanje:
  • 500 g mljevene teletine (od plećke)
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena čili papričica
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 2 žličice sjemenki kumina
  • 150 g kobasice
  • Soli i papra prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve