Kokos tortica

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Za osnovu:
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca (hladnog)
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli
  • Za nadjev:
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ribanog kokosa
  • 3 jajeta
  • 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema

  • Sameljite brašno, šećer, vaniliju, sol i maslac u kockicama u blenderu. Dodajte jaje i meljite dok smjesa se smjesa ne spoji u tijesto. Oblikujte od tijesta kvadrat, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se slegne.
  • Zatim ga izvaljajte na pobrašnanoj radnoj površini. Premjestite ga u četvrtasti lim obložen papirom za pečenje i u njega utisnite morsku sol.
  • Pecite u pećnici pethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 -15 minuta skupa sa paprom i soli. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
  • Zagrijte zaslađeno kondenzirano mlijeko s maslacem i mlijekom. Maknite s vatre. Ulijte ribani kokos i pustite da se namače 20 - 30 minuta.
  • Istucite jaje pa dodajte vrhnje, kukuruzni škrob i prašak za pecivo. Dodajte naribani kokos. Promiješajte.
  • Stavite smjesu u kalup i pecite na 160 stupnjeva dok ne posmeđi oko 15 -20 minuta. Ostavite da se ohladi pa poslužite.
  • Savjet: Možete ukrasiti svježim voćem i vrhnjem.

Povezani recepti

Vidi sve