Kokos tortica

Kokos tortica
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 21 Veljača u 00:00 | Petak 21 Veljača u 11:30

Opis

Način pripreme:

  1. Sameljite brašno, šećer, vaniliju, sol i maslac u kockicama u blenderu. Dodajte jaje i meljite dok smjesa se smjesa ne spoji u tijesto. Oblikujte od tijesta kvadrat, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se slegne.
  2. Zatim ga izvaljajte na pobrašnanoj radnoj površini. Premjestite ga u četvrtasti lim obložen papirom za pečenje i u njega utisnite morsku sol.
  3. Pecite u pećnici pethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 -15 minuta skupa sa paprom i soli. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
  4. Zagrijte zaslađeno kondenzirano mlijeko s maslacem i mlijekom. Maknite s vatre. Ulijte ribani kokos i pustite da se namače 20 - 30 minuta.
  5. Istucite jaje pa dodajte vrhnje, kukuruzni škrob i prašak za pecivo. Dodajte naribani kokos. Promiješajte.
  6. Stavite smjesu u kalup i pecite na 160 stupnjeva dok ne posmeđi oko 15 -20 minuta. Ostavite da se ohladi pa poslužite.

Savjet: Možete ukrasiti svježim voćem i vrhnjem.

Sastojci

Za osnovu:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca (hladnog)
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli

Za nadjev:

  • 50 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ribanog kokosa
  • 3 jajeta
  • 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Povezani recepti