Kokos tortica
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za osnovu:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca (hladnog)
- 60 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- Za nadjev:
- 50 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 100 ribanog kokosa
- 3 jajeta
- 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
Priprema
- Sameljite brašno, šećer, vaniliju, sol i maslac u kockicama u blenderu. Dodajte jaje i meljite dok smjesa se smjesa ne spoji u tijesto. Oblikujte od tijesta kvadrat, omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se slegne.
- Zatim ga izvaljajte na pobrašnanoj radnoj površini. Premjestite ga u četvrtasti lim obložen papirom za pečenje i u njega utisnite morsku sol.
- Pecite u pećnici pethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 -15 minuta skupa sa paprom i soli. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
- Zagrijte zaslađeno kondenzirano mlijeko s maslacem i mlijekom. Maknite s vatre. Ulijte ribani kokos i pustite da se namače 20 - 30 minuta.
- Istucite jaje pa dodajte vrhnje, kukuruzni škrob i prašak za pecivo. Dodajte naribani kokos. Promiješajte.
- Stavite smjesu u kalup i pecite na 160 stupnjeva dok ne posmeđi oko 15 -20 minuta. Ostavite da se ohladi pa poslužite.
- Savjet: Možete ukrasiti svježim voćem i vrhnjem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Tuscan
Pečene breskve sa sirom od naranče
Recepti Michela Tuscan
Crema di ricotta
Recepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade