Opis
Priprema:
1. Ispržiti zelene paprike na malo maslinovog ulja. Posoliti.
2. Narežite rajčice na polumjesece i luk na kriške. Isjeckati peršin i celer. Ocijediti slanutak. Sir narezati na kockice.
3. Pomiješati maslinovo ulje i ocat s mljevenim češnjakom.
4. U posudi pomiješati rajčicu, luk, slanutak i začine. Začiniti preljev solju.
5. Poslužiti salatu s prženim paprikama i sirom.
Sastojci
Sastojci
- 600 g zelenih paprika (rog)
- 700 g 1 rajčica
- 2 mlada luka
- 200 g svježeg sira
- 1/4 žličice mljevenog češnjaka
- 2 grančice vrtnog celera
- 1/4 stručka peršina
- 100 g slanutka iz konzerve
- 40 ml maslinovog ulja + dodatno za prženje
- 15 ml blagog balzamičnog octa
- soli po ukusu