Opis
Način pripreme:
- Za mrvice, grubo sameljite kruh sa solju, origanom, maslinovim uljem, zdrobljenim češnjakom i paprikom. Pecite mrvice oko 7 - 8 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne budu smeđe i hrskave. Ostavite po strani da se ohlade.
- Za umak, stavite polovice zelenih rajčica te očišćene paprike u lim za pečenje. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Ostavite po strani da se ohladi, a zatim ih ogulite i zdrobite u pire skupa sa sokom od limete i korijanderom.
- Prepolovite cherry rajčice. Pomiješajte s umakom od zelene rajčice, kolutićima maslina i sitno nasjeckanim mladim lukom. Poslužite s natrganim Mozzarella sirom, krušnim mrvicama i natrganim bosiljkom.
*Pecite u pećnici na vrući zrak
Sastojci
- 800 g cherry rajčica
- 250 g Mozzarella sira
- 100 g zelenih maslina (otkoštenih)
- 1 vezica mladog luka
- 2 grančice Bosiljka
- Za mrvice:
- 4 kriške kruha (kvasnog)
- 1 češanj češnjaka
- 40 ml maslinovog ulja
- 1 žličica sušenog origana
- Soli i papra po ukusu
- Za umak:
- 200 g zelenih rajčica
- 1 zelena paprika
- 4 grančice svježeg korijandera
- Sok 1 limete
- 60 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu