Salata s rajčicama, Mozzarellom i krušnim mrvicama

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 800 g cherry rajčica
  • 250 g Mozzarella sira
  • 100 g zelenih maslina (otkoštenih)
  • 1 vezica mladog luka
  • 2 grančice Bosiljka
  • Za mrvice:
  • 4 kriške kruha (kvasnog)
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica sušenog origana
  • Soli i papra po ukusu
  • Za umak:
  • 200 g zelenih rajčica
  • 1 zelena paprika
  • 4 grančice svježeg korijandera
  • Sok 1 limete
  • 60 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Priprema

  • Za mrvice, grubo sameljite kruh sa solju, origanom, maslinovim uljem, zdrobljenim češnjakom i paprikom. Pecite mrvice oko 7 - 8 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne budu smeđe i hrskave. Ostavite po strani da se ohlade.
  • Za umak, stavite polovice zelenih rajčica te očišćene paprike u lim za pečenje. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Ostavite po strani da se ohladi, a zatim ih ogulite i zdrobite u pire skupa sa sokom od limete i korijanderom.
  • Prepolovite cherry rajčice. Pomiješajte s umakom od zelene rajčice, kolutićima maslina i sitno nasjeckanim mladim lukom. Poslužite s natrganim Mozzarella sirom, krušnim mrvicama i natrganim bosiljkom.
  • *Pecite u pećnici na vrući zrak

Povezani recepti

Vidi sve