1. Tikvu ogulite i narežite na kocke. Skuhajte na pari, zatim ispasirajte.
  2. Istucite zajedno jaja, šećer i mlijeko. Dodajte otopljeni maslac.
  3. Sjedinite pire od tikve i smjesu s mlijekom.
  4. Brašno pomiješajte s muškatnim oraščićem, đumbirom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
  5. Suhe sastojke umiješajte u mokre sastojke.
  6. Vafle ispecite u namašćenom pekaču za vafle.
  7. Poslužite vafle prelivene javorovim sirupom i kuglicom sladoleda.

Sastojci

  • 400 g butternut tikve
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca (+ dodatno za premazivanje)
  • 250 g brašna
  • 3 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sušenog đumbira
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat soli
  • javorov sirup za preljev
  • sladoled za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve