Opis
Način pripreme:
- Sitno nasjeckajte luk i timijan. Zdrobite češnjak u pastu s malo soli. Naribajte sir i pomiješajte s krušnim mrvicama, pastom od tartufa, timijanom, lukom i češnjakom.
- Uklonite srebrnkastu kožicu sa svinjskog bifteka. Nožem istanjite biftek kako biste dobili dva tanka odreska mesa. Začinite paprom i sojinim umakom.
- Rasporedite šnite pršuta po mesu i posipajte smjesom krušnih mrvica odozgo. Čvrsto zarolajte rolade i povežite ih mesarskim koncem s razmakom od 2 -3 cm. Zatim narežite na manje komade između čvorova.
- Popržite u maslinovom ulju s jedne strane. Preokrenite i dodajte maslac.
Ispržite mesne rolade dok stalno podmazujete. Slobodno poslužite jelo uz svoju omiljenu salatu.
Sastojci
- 2 svinjska bifteka (800 g)
- 80 g pršuta (tanke kriške)
- 150 g Fontina sira
- 50 g maslaca
- 50 g krušnih mrvica
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 1 žličica paste od tartufa
- 2 grančice timijana
- 1 žlica sojinog umaka
- papra po ukusu