Opis
- Otopite maslac. Premažite listove vučenog tijesta maslacem i posložite ih jedan na drugi.
- Postavite listove u kalup za pečenje tarta (promjera 20 cm) i odrežite krajeve koji prelaze preko posude. Pecite u pećnici, prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva, 12 -15 minuta.
- Nasjeckajte sitno luk. Narežite kobasice na kockice. Prepržite zajedno u tavici na zagrijanom maslinovom ulju.
- Umutite zajedno jaja, senf i slatko vrhnje. Začinite solju i paprom i dodajte kobasice s lukom.
- Žlicom prebacite mješavinu preko ispečenog vučenog tijesta. Posipajte naribanim Cheddar sirom.
- Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta ili dok posve nije pečeno.
Savjet:
Na vučeno tijesto postavite nešto prilikom pečenja što će spriječiti tijesto da se napuhne i zadržati njegov oblik prije pečenja.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 200 g vučenog tijesta (oko 1/2 uobičajenog pakiranja tijesta za štrudle)
- 1 kobasica
- 1 pušlek mladog luka
- 200 g Cheddar sira (kravljeg)
- 3 jaja
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica zrnatog senfa
- 20 ml maslinovog ulja
- maslac za premazivanje
- Sol i papar