Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Otopite maslac. Premažite listove vučenog tijesta maslacem i posložite ih jedan na drugi.
  2. Postavite listove u kalup za pečenje tarta (promjera 20 cm) i odrežite krajeve koji prelaze preko posude. Pecite u pećnici, prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva, 12 -15 minuta.
  3. Nasjeckajte sitno luk. Narežite kobasice na kockice. Prepržite zajedno u tavici na zagrijanom maslinovom ulju.
  4. Umutite zajedno jaja, senf i slatko vrhnje. Začinite solju i paprom i dodajte kobasice s lukom.
  5. Žlicom prebacite mješavinu preko ispečenog vučenog tijesta. Posipajte naribanim Cheddar sirom.
  6. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta ili dok posve nije pečeno.

Savjet:

Na vučeno tijesto postavite nešto prilikom pečenja što će spriječiti tijesto da se napuhne i zadržati njegov oblik prije pečenja.

* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.

 

Sastojci

  • 200 g vučenog tijesta (oko 1/2 uobičajenog pakiranja tijesta za štrudle)
  • 1 kobasica
  • 1 pušlek mladog luka
  • 200 g Cheddar sira (kravljeg)
  • 3 jaja
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica zrnatog senfa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • maslac za premazivanje
  • Sol i papar

Povezani recepti