Pita s piletinom i topljenim sirom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.   

Sastojci

  • Sastojci
  • 4 cijela pileća bataka
  • 2 mrkve
  • 1 lovorov list
  • 1/4 vezice timijana
  • 4 poriluka
  • 30 g maslaca (+ za mazanje)
  • 150 g dimljenog topljenog sira
  • 1 žlica brašna
  • soli i papra po ukusu
  • Za tijesto
  • 180 g brašna
  • 90 g hladnog maslaca
  • 1 žlica gorčice
  • 50 g parmezana
  • soli po ukusu

Priprema

  • 1. U blenderu ili multipraktiku istucite brašno i maslac. Dodajte sol, gorčicu, naribani parmezan i ponovno sameljite, a zatim dodajte 2-3 žlice hladne vode.
  • 2. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku 15-20 minuta.
  • 3. Stavite pileće batake u lonac skupa s krupno narezanom mrkvom i ¼ poriluka, lovorov list i timijan. Zalijte s 2 litre vode i kuhajte dok ne omekšaju , za to vrijeme odstranjujući pjenu s površine.
  • 4. Izvadite meso i procijedite temeljac. Maknite kosti  i kožu s bataka. Meso složite u lim namazan maslacem.
  • 5. Na komade narežite drugu mrkvu te je zapržite na maslacu. Dodajte preostali poriluk narezan na kolute. Kad povrće omekša, dodajte brašno i to zapržite minutu-dvije. Dodajte 300 ml temeljca dok miješate kako se ne bi napravile grudice. Dodajte naribani topljeni sir te začinite solju i crnim paprom. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre.
  • 6. Zalijte meso gustim umakom, a odozgo pokrijte prethodno razvaljanim tijestom. U tijestu izbušite tri rupice. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) 30 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve