Pita s piletinom i topljenim sirom

Pita s piletinom i topljenim sirom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Studeni u 11:30 | Srijeda 20 Studeni u 16:30

Opis

Način pripreme:

1. U blenderu ili multipraktiku istucite brašno i maslac. Dodajte sol, gorčicu, naribani parmezan i ponovno sameljite, a zatim dodajte 2-3 žlice hladne vode.

2. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku 15-20 minuta.

3. Stavite pileće batake u lonac skupa s krupno narezanom mrkvom i ¼ poriluka, lovorov list i timijan. Zalijte s 2 litre vode i kuhajte dok ne omekšaju , za to vrijeme odstranjujući pjenu s površine.

4. Izvadite meso i procijedite temeljac. Maknite kosti  i kožu s bataka. Meso složite u lim namazan maslacem.

5. Na komade narežite drugu mrkvu te je zapržite na maslacu. Dodajte preostali poriluk narezan na kolute. Kad povrće omekša, dodajte brašno i to zapržite minutu-dvije. Dodajte 300 ml temeljca dok miješate kako se ne bi napravile grudice. Dodajte naribani topljeni sir te začinite solju i crnim paprom. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre.

6. Zalijte meso gustim umakom, a odozgo pokrijte prethodno razvaljanim tijestom. U tijestu izbušite tri rupice. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) 30 minuta.

Sastojci

Sastojci

  • 4 cijela pileća bataka
  • 2 mrkve
  • 1 lovorov list
  • 1/4 vezice timijana
  • 4 poriluka
  • 30 g maslaca (+ za mazanje)
  • 150 g dimljenog topljenog sira
  • 1 žlica brašna
  • soli i papra po ukusu

Za tijesto

  • 180 g brašna
  • 90 g hladnog maslaca
  • 1 žlica gorčice
  • 50 g parmezana
  • soli po ukusu

Povezani recepti