Opis
Način pripreme:
1. U blenderu ili multipraktiku istucite brašno i maslac. Dodajte sol, gorčicu, naribani parmezan i ponovno sameljite, a zatim dodajte 2-3 žlice hladne vode.
2. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite ga u hladnjaku 15-20 minuta.
3. Stavite pileće batake u lonac skupa s krupno narezanom mrkvom i ¼ poriluka, lovorov list i timijan. Zalijte s 2 litre vode i kuhajte dok ne omekšaju , za to vrijeme odstranjujući pjenu s površine.
4. Izvadite meso i procijedite temeljac. Maknite kosti i kožu s bataka. Meso složite u lim namazan maslacem.
5. Na komade narežite drugu mrkvu te je zapržite na maslacu. Dodajte preostali poriluk narezan na kolute. Kad povrće omekša, dodajte brašno i to zapržite minutu-dvije. Dodajte 300 ml temeljca dok miješate kako se ne bi napravile grudice. Dodajte naribani topljeni sir te začinite solju i crnim paprom. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre.
6. Zalijte meso gustim umakom, a odozgo pokrijte prethodno razvaljanim tijestom. U tijestu izbušite tri rupice. Pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (na vrući zrak) 30 minuta.
Sastojci
Sastojci
- 4 cijela pileća bataka
- 2 mrkve
- 1 lovorov list
- 1/4 vezice timijana
- 4 poriluka
- 30 g maslaca (+ za mazanje)
- 150 g dimljenog topljenog sira
- 1 žlica brašna
- soli i papra po ukusu
Za tijesto
- 180 g brašna
- 90 g hladnog maslaca
- 1 žlica gorčice
- 50 g parmezana
- soli po ukusu