Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 800 g purećih fileta
  • 1 jaje
  • 60 g krušnih mrvica
  • 30 ml mlijeka
  • 1 luk
  • 1 svežanj peršina
  • 50 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja + za začiniti
  • 20 g Parmezana
  • 1 žličica kumina
  • Čili
  • Sol i papar
  • Umak:
  • 1 avokado
  • 100 g kiselog vrhnja
  • Sok 1/2 limete
  • 2 grančice korijandera
  • Sol

Priprema

  • 1. Sitno sameljite meso. U velikoj posudi, pomiješajte meso s krušnim mrvicama, jajem i mlijekom. Dodajte naribani luk, začinite kuminom i solju.
  • 2. Dodajte maslinovo ulje, naribani Parmezan, nasjeckani peršin, češnjak i špinat. Miješajte dok se sastojci ne sjedine i hladite mljeveno meso u hladnjaku 1 sat.
  • 3. Oblikujte mesne okruglice i posložite ih u protvan obložen papirom za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta.
  • 4. Za umak, načinite pire od avokada i korijandera i sok od 1/2 limete. Začinite pire solju i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
  • 5. Poslužite mesne okruglice sa zelenim umakom.
  • * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.

Povezani recepti

Vidi sve