Opis
- Sitno sameljite meso. U velikoj posudi, pomiješajte meso s krušnim mrvicama, jajem i mlijekom. Dodajte naribani luk, začinite kuminom i solju.
- Dodajte maslinovo ulje, naribani Parmezan, nasjeckani peršin, češnjak i špinat. Miješajte dok se sastojci ne sjedine i hladite mljeveno meso u hladnjaku 1 sat.
- Oblikujte mesne okruglice i posložite ih u protvan obložen papirom za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta.
- Za umak, načinite pire od avokada i korijandera i sok od 1/2 limete. Začinite pire solju i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
- Poslužite mesne okruglice sa zelenim umakom.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 800 g purećih fileta
- 1 jaje
- 60 g krušnih mrvica
- 30 ml mlijeka
- 1 luk
- 1 svežanj peršina
- 50 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja + za začiniti
- 20 g Parmezana
- 1 žličica kumina
- Čili
- Sol i papar
Umak:
- 1 avokado
- 100 g kiselog vrhnja
- Sok 1/2 limete
- 2 grančice korijandera
- Sol