Turske mesne okruglice
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 800 g purećih fileta
- 1 jaje
- 60 g krušnih mrvica
- 30 ml mlijeka
- 1 luk
- 1 svežanj peršina
- 50 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja + za začiniti
- 20 g Parmezana
- 1 žličica kumina
- Čili
- Sol i papar
- Umak:
- 1 avokado
- 100 g kiselog vrhnja
- Sok 1/2 limete
- 2 grančice korijandera
- Sol
Priprema
- 1. Sitno sameljite meso. U velikoj posudi, pomiješajte meso s krušnim mrvicama, jajem i mlijekom. Dodajte naribani luk, začinite kuminom i solju.
- 2. Dodajte maslinovo ulje, naribani Parmezan, nasjeckani peršin, češnjak i špinat. Miješajte dok se sastojci ne sjedine i hladite mljeveno meso u hladnjaku 1 sat.
- 3. Oblikujte mesne okruglice i posložite ih u protvan obložen papirom za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta.
- 4. Za umak, načinite pire od avokada i korijandera i sok od 1/2 limete. Začinite pire solju i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
- 5. Poslužite mesne okruglice sa zelenim umakom.
- * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Purica
Recepti Nigella Lawson
Nigellina pureća prsa s božićnim nadjevom
Recepti Rachel Allen
Pita od puretine i šunke
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom