1. Temeljito očistite gljive, narežite ih i pirjajte na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje.
  2. Porcini gljive namočite u vrelu vodu.
  3. Gljivama u tavi dodajte timijan, češnjak i sitno sjeckane orahe.
  4. Ocijedite namočene porcini gljive, narežite ih i dodajte ostalim gljivama, zajedno s tekućinom u kojoj su se namakale.
  5. Promiješajte i dodajte Mascarpone sir, ribani sir, špinat, sol i papar prema ukusu. Po želji, pospite s prstohvatom muškatnog oraščića. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  6. Tri filo kore premažite s maslinovim uljem i stavite jednu na drugu. Narežite na trake i na svaku stavite nadjev. Presavinite traku u oblik trokuta. Slažite ih na lim za pečenje. Premažite tučenim jajetom i pospite sjemenkama crnjike.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C otprilike 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Savjeti:

Gljiva ima u velikoj količini, bilo bi dobro pirjati ih u dvije tave istovremeno ili u jednoj tavi, ali iz dva puta.

Umjesto Mascarpone sira, možete koristiti svježi, krem sir, kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje koje ima 35% masnoće.

Prije dodavanja tekućine u kojoj su se namakale porcini gljive, uvjerite se da u njoj nema neželjenih nečistoća. Trokute možete savijati na drugi način. Namažite jednu koru maslinovim uljem i presavinite je na tri dijela, zatim oblikujte trokute na isti način.

Sastojci

  • 1 pakiranje filo kora od cjelovitih žitarica (400 g)
  • 600 g mješavina gljiva (bijeli i smeđi šampinjoni, bukovače, shitake)
  • 5 g sušene porcini gljive
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g mladog špinata
  • 30 g oraha
  • 100 g Mascarpone sira
  • 50 g parmezana
  • 50 g Cheddar sira
  • 1/2 žličice suhog timijana
  • 50 ml maslinovog ulja + dodatno za premazivanje
  • 1 jaje
  • sjemenke crnjike
  • sol i papar prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve