Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira
Recept iz: Lora i Stoyan
- Temeljito očistite gljive, narežite ih i pirjajte na zagrijanom maslinovom ulju do zlatne boje.
- Porcini gljive namočite u vrelu vodu.
- Gljivama u tavi dodajte timijan, češnjak i sitno sjeckane orahe.
- Ocijedite namočene porcini gljive, narežite ih i dodajte ostalim gljivama, zajedno s tekućinom u kojoj su se namakale.
- Promiješajte i dodajte Mascarpone sir, ribani sir, špinat, sol i papar prema ukusu. Po želji, pospite s prstohvatom muškatnog oraščića. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Tri filo kore premažite s maslinovim uljem i stavite jednu na drugu. Narežite na trake i na svaku stavite nadjev. Presavinite traku u oblik trokuta. Slažite ih na lim za pečenje. Premažite tučenim jajetom i pospite sjemenkama crnjike.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C otprilike 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite.
Savjeti:
Gljiva ima u velikoj količini, bilo bi dobro pirjati ih u dvije tave istovremeno ili u jednoj tavi, ali iz dva puta.
Umjesto Mascarpone sira, možete koristiti svježi, krem sir, kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje koje ima 35% masnoće.
Prije dodavanja tekućine u kojoj su se namakale porcini gljive, uvjerite se da u njoj nema neželjenih nečistoća. Trokute možete savijati na drugi način. Namažite jednu koru maslinovim uljem i presavinite je na tri dijela, zatim oblikujte trokute na isti način.
Sastojci
- 1 pakiranje filo kora od cjelovitih žitarica (400 g)
- 600 g mješavina gljiva (bijeli i smeđi šampinjoni, bukovače, shitake)
- 5 g sušene porcini gljive
- 2 češnja češnjaka
- 50 g mladog špinata
- 30 g oraha
- 100 g Mascarpone sira
- 50 g parmezana
- 50 g Cheddar sira
- 1/2 žličice suhog timijana
- 50 ml maslinovog ulja + dodatno za premazivanje
- 1 jaje
- sjemenke crnjike
- sol i papar prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Kruh s češnjakom i namaz od zelenih maslina