Banica s porilukom, slaninom i sirom

Banica s porilukom, slaninom i sirom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Subota 23 Studeni u 00:00 | Subota 23 Studeni u 11:30

Opis

Priprema:

1.  Sitno nasjeckajte poriluk i češnjak, poklopljeno pirjajte u polovici masti i 50 ml vode dok ne omekša. Začinite solju i paprom. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Začinite sjemenkama kima i paprikom pa promiješajte.

2.  Izrežite slaninu na kockice i stavite na hladnu tavu bez dodatnih masnoća. Zagrijte tavu i pržite slaninu dok ne posmeđi. Pustite da se ohladi.   

3.  Pomiješajte brašno i sol. Prelijte s oko 250 ml mlake vode i octom. Umijesite glatko tijesto. Pustite tijesto da se odmori oko 30 minuta čvrsto zamotano u plastičnu foliju.   

4.  Podijelite tijesto na 6 dijelova i tanko izvaljajte svaki dio na pobrašnjenoj radnoj površini.     

5.  Dodajte poriluk, slaninu i izdrobljeni sir na svaki komad tijesta. Krpom zarolajte tijesto.   

6.  Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Role tijesta oblikujte u puževe i stavite u masni lim. Vrhove puževa premažite ostalom mašću.

7.  Pecite banicu dok se ne zazlati (30 minuta).  

8.  Izvadite iz pećnice i pokrijte krpom na 15-20 minuta.    

Sastojci

Sastojci

  • 3 svežnja poriluka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 330 g kravljeg sira
  • 350 g dimljene slanine
  • 100 g masti
  • 1/4 žličice sjemenki kima
  • sol i papar po želji

Za tijesto:

  • 500 g brašna + dodatno za radnu površinu
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica crvenog vinskog octa

Povezani recepti