Farfale od camemberta i slanine

Farfale od camemberta i slanine

Opis

1. Sitno nasjeckati luk i češnjak i slaninu na trake. Pržiti na maslacu dok sve ne porumeni.

2. Dodati brašno i promiješati. Dodati sjeckani timijan. Postupno doliti mlijeko, uz redovito miješanje. Dodati 60 g naribanog parmezana, dobro promiješati i kuhati na srednjoj vatri još 5 minuta. Začiniti solju i paprom, po ukusu.

 

3. Skuhati tijesto u mnogo posoljene vode. Tijesto treba biti al dente. Ocijediti i prebaciti ga u lim za pečenje.

4. Preliti umak preko tijesta i promiješati. Posipati preostalim parmezanom i složiti nazrezani camembert.

5. Zagrijati pećnicu s ventilatorom na 200 stupnjeva. Peći jelo 15 minuta. Servirati sa sjeckanim peršinom.

 

Sastojci

Sastojci

  • 500 g suhe tjestenine farfalle
  • 250 g camemberta
  • 80 g parmezana
  • 200 g dimljene slanine (jedan komad)
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 4 grančice timijana
  • 2 stručka peršina
  • 2 žlice brašna
  • sol i papar po ukusu

Povezani recepti