Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 l vode
- 150 g morske soli
- 50 g šećera
- 100 ml marsale (ili drugog desertnog vina)
- 100 ml meda
- 4 grančice majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 800 g pilećih prsa
- 50 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 2 grančice majčine dušice
- 2 limenke kukuruza (400 g svaka)
- 1 crveni luk
- 200 ml povrtnog temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g maslaca
- 1/2 žličice sušenog origana
- 1/2 žličice mažurana
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Za salamuru, u dvije litre vode dodajte sol, šećer, majčinu dušicu, med, lovor i marsalu. Miješajte ih dok ne otopite sol i šećer
- 2. U salamuru uronite očišćena pileća prsa. Pritisnite ih tanjurom i na 2-4 sata stavite u hladnjak.
- 3. Za kukuruz, nasjeckajte luk i s prstohvatom ga soli popržite na maslacu. Dodajte i popržite kukuruz. Zalijte ga temeljcem i začinite origanom, mažuranom te soli i paprom po ukusu. Kuhajte ga 10 minuta.
- 4. Ulijte vrhnje i grubo ga pasirajte.
- 5. Papirnatim ručnikom osušite pileća prsa. Na tavi zagrijte maslac pa dodajte češnjak i grančice majčine dušice. Meso prepecite s obje strane, dok ne porumeni.
- 6. Pileća prsa poslužite s kremastim kukuruzom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju