Toskanski ragu
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 kg svinjske lopatice
- 500 ml crnog vina (chianti)
- 1 grančica ružmarina
- 2 mrkve
- 2 celera
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 konzeva rajčice (400 g)
- 10 g sušenih porcini gljiva
- 1 sušena čili papričica (peperoncino)
- 2 lovorova lista
- 4 sjemenke borovice
- 1 klinčić
- 50 ml maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- sir pecorino za posipanje
- ulje od tartufa (po želji)
- Za tjesteninu
- 500 g talijanskog brašna tip 00 + dodatno za posipanje
- 30-40 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 žličice soli
Priprema
- 1. Vrlo sitno nasjeckajte meso (skoro kao mljeveno). Zalijte vinom i dodajte grančicu ružmarina, ugrubo zdrobljene sjemenke borovice i klinčić. Ostavite u hladnjaku preko noći. Vino zatim procijedite i sačuvajte.
- 2. Ogulite luk, mrkvu, celer i češnjak, a zatim ih sitno nasjeckajte. Popržite na maslinovom ulju. Dodajte meso i dobro ispržite.
- 3. Dodajte vino i zdrobljene rajčice iz konzerve.
- 4. Začinite smrvljenim porcini gljivama, lovorovim listom, ugrubo izmrvljenom čili papričicom te s malo soli i papra. Kuhajte 3-4 sata na slaboj vatri.
- 5. Za tjesteninu, pomiješajte 200 ml mlake vode, brašno, maslinovo ulje i sol. Umijesite glatko tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da odstoji oko 30 minuta.
- 6. Izvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm na pobrašnjenoj radnoj površini. Nožem izrežite tijesto na trakice širine 0,5 cm, a zatim ih rukama oblikujte u spirale. Kuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- 7. Stavite ragu u tavu, dodajte kuhanu tjesteninu, ulijte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala i sve zajedno kuhajte 1-2 minute. Poslužite s ribanim sirom pecorino i uljem od tartufa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka