Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 400 g bijelog kruha (starog)
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice sušene majčine dušice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 60 g parmezana
  • 150-200 g brašna za prženje
  • soli po ukusu
  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica meda
  • 1 češanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • 100 g miješanog lisnatog povrća za posluživanje

Priprema

  • 1. Meso narežite na kockice pa začinite origanom, češnjakom u prahu, mljevenom paprikom, majčinom dušicom, soli i maslinovim uljem. Na 30 ga minuta stavite u hladnjak.
  • 2. Kruh u sjeckalici usitnite u mrvice. Prebacite ih na pleh i oko 8 minuta zapecite na 180 °C. Mrvice izvadite i ohladite pa pomiješajte s ribanim parmezanom.
  • 3. Piletinu uvaljajte u brašno, umočite u umućena jaja i obložite krušnim mrvicama s parmezanom. Pileće medaljone 10-15 minuta pržite u fritezi na vrući zrak ili pohajte na tavi u vrelom ulju.
  • 4. Umiješajte umak od jogurta, zgnječenog češnjaka, prstohvata soli, meda i senfa. Pileće medaljone poslužite s umakom i salatom od lisnatog povrća.

Povezani recepti

Vidi sve