„Kokice“ od piletine s umakom od jogurta
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 400 g bijelog kruha (starog)
- 1 žličica origana
- 1 žličica mljevene paprike
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice sušene majčine dušice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 jaja
- 60 g parmezana
- 150-200 g brašna za prženje
- soli po ukusu
- 200 g grčkog jogurta
- 1 žlica senfa
- 1 žličica meda
- 1 češanj češnjaka
- soli po ukusu
- 100 g miješanog lisnatog povrća za posluživanje
Priprema
- 1. Meso narežite na kockice pa začinite origanom, češnjakom u prahu, mljevenom paprikom, majčinom dušicom, soli i maslinovim uljem. Na 30 ga minuta stavite u hladnjak.
- 2. Kruh u sjeckalici usitnite u mrvice. Prebacite ih na pleh i oko 8 minuta zapecite na 180 °C. Mrvice izvadite i ohladite pa pomiješajte s ribanim parmezanom.
- 3. Piletinu uvaljajte u brašno, umočite u umućena jaja i obložite krušnim mrvicama s parmezanom. Pileće medaljone 10-15 minuta pržite u fritezi na vrući zrak ili pohajte na tavi u vrelom ulju.
- 4. Umiješajte umak od jogurta, zgnječenog češnjaka, prstohvata soli, meda i senfa. Pileće medaljone poslužite s umakom i salatom od lisnatog povrća.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju