Terina od pečene cikle i sira
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 8 malih cikli
- 4 grančica timijana
- 25 ml maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- Za sireve
- 400 g mekog francuskog kozjeg sira
- 220 g kremastog sira
- 1/2 svežnja vlasca
- 4 grančica timijana
- papar po želji
- Za mrvice
- 120 g integralnog brašna
- 100 g oraha
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žličica sjemenki komorača
- 1 prstohvat soli
- Za preljev
- sok jedne naranče
- 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 30 ml jabučnog octa
- 1 prstohvat soli
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Operite ciklu. Svaku ciklu začinite listićima timijana, maslinovim uljem, solju i paprom pa zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite u lim za pečenje i pecite oko sat vremena. Kad se ohlade, ogulite ih i narežite na tanke kriške mandolinom.
- 2. U zdjeli pomiješajte sireve. Pospite ih sitno sjeckanim vlascem i timijanom. Začinite paprom i solju. Ako je potrebno, dodajte još soli.
- 3. Posudu za terine obložite plastičnom folijom. Kriške cikle rasporedite po dnu posude u debelom sloju.
- 4. Prekrijte kremom od sira pa naizmjence radite slojeve cikle i sira dok se ne iskoristi cijela smjesa. Slojeve završite ciklom. Pokrijte plastičnom folijom i pritisnite teškim predmetom. Ostavite u hladnjaku 6 sati.
- 7. Za mrvice, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Nasjeckajte orahe. Pomiješajte brašno, maslinovo ulje, orahe i ugrubo zdrobiti i posolite. Mrvice stavite u plitki lim za pečenje i pržite oko 10-15 minuta s povremenim miješanjem.
- 8. Pomiješajte sok od naranče s maslinovim uljem, octom i prstohvatom soli.
- 9. Pripremljenu terinu izvadite iz kalupa i uklonite plastičnu foliju. Razrežite terinu i poslužite ju na mrvicama. Svaku porciju začinite preljevom po želji.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima