Opis
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Operite ciklu. Svaku ciklu začinite listićima timijana, maslinovim uljem, solju i paprom pa zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite u lim za pečenje i pecite oko sat vremena. Kad se ohlade, ogulite ih i narežite na tanke kriške mandolinom.
2. U zdjeli pomiješajte sireve. Pospite ih sitno sjeckanim vlascem i timijanom. Začinite paprom i solju. Ako je potrebno, dodajte još soli.
3. Posudu za terine obložite plastičnom folijom. Kriške cikle rasporedite po dnu posude u debelom sloju.
5. Prekrijte kremom od sira pa naizmjence radite slojeve cikle i sira dok se ne iskoristi cijela smjesa. Slojeve završite ciklom. Pokrijte plastičnom folijom i pritisnite teškim predmetom. Ostavite u hladnjaku 6 sati.
6. Za mrvice, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Nasjeckajte orahe. Pomiješajte brašno, maslinovo ulje, orahe i ugrubo zdrobiti i posolite. Mrvice stavite u plitki lim za pečenje i pržite oko 10-15 minuta s povremenim miješanjem.
7. Pomiješajte sok od naranče s maslinovim uljem, octom i prstohvatom soli.
8. Pripremljenu terinu izvadite iz kalupa i uklonite plastičnu foliju. Razrežite terinu i poslužite ju na mrvicama. Svaku porciju začinite preljevom po želji.
Sastojci
Sastojci
- 8 malih cikli
- 4 grančica timijana
- 25 ml maslinovog ulja
- sol i papar po želji
Za sireve
- 400 g mekog francuskog kozjeg sira
- 220 g kremastog sira
- 1/2 svežnja vlasca
- 4 grančica timijana
- papar po želji
Za mrvice
- 120 g integralnog brašna
- 100 g oraha
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žličica sjemenki komorača
- 1 prstohvat soli
Za preljev
- sok jedne naranče
- 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 30 ml jabučnog octa
- 1 prstohvat soli