Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g bukovača
  • 2 mrkve
  • 2 – 3 mlada luka
  • 1/2 vezice kopra
  • 1/2 vezice peršina
  • 1/2 vezice metvice, i malo za posluživanje
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 100 g riže
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 60 ml maslinova ulja
  • Sok od polovice limuna
  • Sol, po želji

Priprema

  • 1. Narežite bukovače i mrkvu na kockice, a luk na sitno.
  • 2. Pržite bukovače i mrkvu na zagrijanom ulju. Dodajte luk i rižu pa pospite mljevenom paprikom.
  • 3. Promiješajte i ulijte temeljac. Posolite. Nasjeckani kopar, peršin i metvicu dodajte u juhu. Kuhajte dok se riža ne skuha.
  • 4. Ulijte limunov sok, pospite s dvije nasjeckane grančice metvice i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve