Žemljice sa sirom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Za tijesto
  • 1 kg brašna
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g maslaca + dodatno za premazivanje
  • 1 kocka svježeg kvasca (42 g)
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • Za punjenje
  • 300 g kravljeg sira
  • 2 jaja
  • Za premaz
  • 125 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 50 g brašna
  • 40 g masti
  • 1 žličica soli

Priprema

  • 1.  Za tijesto, ugrijte mlijeko. Otopite kvasac i 100 g šećera u mlijeku. Pospite brašnom i pustite da fermentira.   
  • 2.  Stavite brašno i sol u zdjelu. U sredini napravite udubinu, ulijte u nju ostatak mlijeka, otopljeni maslac i fermentirani kvasac. Umijesite mekano i podatno tijesto. Pusitite da se digne.  
  • 3.  Za punjenje, razmrvite sir i pomiješajte ga s jajima.
  • 4.  Podijelite tijesto na 20 komada iste veličine. U svaki komad stavite smjesu sa sirom i oblikujte ga u kuglicu.    
  • 5.  Kuglice od tijesta složite na namašćeni lim za pečenje.  Pustite da se digne.    
  • 6.  Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Pomiješajte maslac, otopljenu mast, brašno i sol. Ovom smjesom premažite dignuto tijesto.     
  • 7.  Pecite žemljice sa sirom oko 25 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve