Opis
Priprema:
1. Sitno smrvite kekse, prelijte otopljenim maslacem, pospite cimetom i promiješajte.
2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Kalup za tortu s odvojivim dnom (promjera 23 cm) obložite papirom za pečenje.
3. U kalup stavite smjesu s keksima, poravnajte i sabijte na dno. Pecite podlogu od keksa 8 minuta i ohladite.
4. Napravite pire od bundeve i po potrebi ga procijedite. Pomiješajte s kremastim sirom, jajima, bourbon vanilin šećerom i brendijem. Ne treba puno miješati.
5. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva (ne na postavci za ventilator). Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi i pecite oko 1 sat i 15 minuta. Isključite pećnicu i ostavite tortu od sira unutra još 20 minuta kako ne bi puknula.
6. Izvadite iz pećnice, dobro ohladite i stavite u hladnjak na 4 sata.
7. Prije posluživanja razrežite i pospite šećerom. Šećer karamelizirajte plinskim kuhinjskim brenerom.
Sastojci
Sastojci
- 280 g sendvič keksa od kakaa s kremom
- 60 g maslaca
- 1 žličica cimeta
Za kremu
- 650 g kremastog sira
- 450 g pečene bundeve
- 180 g šećera
- 3 jaja
- 10 g bourbon vanilin šećera
- 30 ml brendija
- smeđi šećer za posipanje