Torta od sira s bundevom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 280 g sendvič keksa od kakaa s kremom
  • 60 g maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • Za kremu
  • 650 g kremastog sira
  • 450 g pečene bundeve
  • 180 g šećera
  • 3 jaja
  • 10 g bourbon vanilin šećera
  • 30 ml brendija
  • smeđi šećer za posipanje

Priprema

  • 1.  Sitno smrvite kekse, prelijte otopljenim maslacem, pospite cimetom i promiješajte.     
  • 2.   Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator). Kalup za tortu s odvojivim dnom (promjera 23 cm) obložite papirom za pečenje.    
  • 3.   U kalup stavite smjesu s keksima, poravnajte i sabijte na dno. Pecite podlogu od keksa 8 minuta i ohladite.   
  • 4.   Napravite pire od bundeve i po potrebi ga procijedite. Pomiješajte s kremastim sirom, jajima, bourbon vanilin šećerom i brendijem. Ne treba puno miješati.   
  • 5.   Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva (ne na postavci za ventilator). Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi i pecite oko 1 sat i 15 minuta. Isključite pećnicu i ostavite tortu od sira unutra još 20 minuta kako ne bi puknula.
  • 6.   Izvadite iz pećnice, dobro ohladite i stavite u hladnjak na 4 sata.   
  • 7.   Prije posluživanja razrežite i pospite šećerom. Šećer karamelizirajte plinskim kuhinjskim brenerom.

Povezani recepti

Vidi sve