Opis
Priprema:
1. Oprati quinou i kuhati je u 400 ml vode oko 10 minuta. Skinuti s vatre i ostaviti sa strane, poklopljeno, još 10 minuta.
2.Oguliti krastavac, izvaditi sjemenke žlicom i narezati na kockice.
3. Očistiti paprike i narezati ih na kockice. Sitno nasjeckati luk.
4.Pomiješati krastavce, paprike i luk u posudi i promiješati. Nasjeckati peršin i mentu i dodati u povrće. Dodati ohlađenu quinou.
5. Pomiješati maslinovo ulje sa smjesom začina, sumakom i octom.
6. Začiniti salatu preljevom. Promiješati, posoliti ako treba i poslužiti.
Savjet:
Osim timijana, ružmarina, crvenog papra i ostalih začina, smjesa sa začinima sadrži i sol. Gotovu salatu kušati prije nego što se dodatno posoli.
Sastojci
Sastojci
- 150 g quinoe
- 1 krastavac
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1/2 crvenog luka
- 1/2 stručak peršina
- 2-3 lista mente
Za preljev
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1/4 žličice sumaka
- 1/6 žličice smjese začina rusticana
- soli po ukusu