Bruschetta s grahom i tunom
  1. Narežite kruh na kriške, posložite ih na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad se malo ohladi, natrljajte češnjem češnjaka.
  2. Zdrobite drugi češanj češnjaka u pastu s malo soli, sitno nasjeckajte peršin i narežite masline na kolutiće. Pomiješajte namirnice u zdjeli. Dodajte ocijeđeni grah, naribanu koricu limuna, sol, papar, sok limuna i maslinovo ulje. Smjesu stavite u hladnjak i ostavite na 30 minuta.
  3. Prekrijte kriške kruha grahom i komadima tune.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 1 štruca kruha
  • 2 limenke bijelog graha (svaka od 400 g)
  • 1 limenka tuna fileta u maslinovom ulju (180 g)
  • 100 g zelenih maslina (otkoštenih)
  • 1/2 stručka peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 limuna
  • 40 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja + još za kruh
  • Soli i papra po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve