Opis
- Narežite kruh na kriške, posložite ih na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad se malo ohladi, natrljajte češnjem češnjaka.
- Zdrobite drugi češanj češnjaka u pastu s malo soli, sitno nasjeckajte peršin i narežite masline na kolutiće. Pomiješajte namirnice u zdjeli. Dodajte ocijeđeni grah, naribanu koricu limuna, sol, papar, sok limuna i maslinovo ulje. Smjesu stavite u hladnjak i ostavite na 30 minuta.
- Prekrijte kriške kruha grahom i komadima tune.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 1 štruca kruha
- 2 limenke bijelog graha (svaka od 400 g)
- 1 limenka tuna fileta u maslinovom ulju (180 g)
- 100 g zelenih maslina (otkoštenih)
- 1/2 stručka peršina
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 limuna
- 40 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja + još za kruh
- Soli i papra po ukusu