Bruschetta s grahom i tunom
Recept iz: Lora i Stoyan
- Narežite kruh na kriške, posložite ih na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad se malo ohladi, natrljajte češnjem češnjaka.
- Zdrobite drugi češanj češnjaka u pastu s malo soli, sitno nasjeckajte peršin i narežite masline na kolutiće. Pomiješajte namirnice u zdjeli. Dodajte ocijeđeni grah, naribanu koricu limuna, sol, papar, sok limuna i maslinovo ulje. Smjesu stavite u hladnjak i ostavite na 30 minuta.
- Prekrijte kriške kruha grahom i komadima tune.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 1 štruca kruha
- 2 limenke bijelog graha (svaka od 400 g)
- 1 limenka tuna fileta u maslinovom ulju (180 g)
- 100 g zelenih maslina (otkoštenih)
- 1/2 stručka peršina
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 limuna
- 40 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja + još za kruh
- Soli i papra po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom