Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 400 g brašna, i još malo za posipanje
  • 2 paketića suhog kvasca
  • 60 g šećera
  • 200 ml mlijeka, i još malo za jaja
  • 3 jaja, i još jedno za premazivanje (veličine M)
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica vrhnja
  • Naribana korica jednog limuna
  • 2 žlice ruma
  • 300 g maka
  • 250 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 60 g grožđica
  • 3 žlice ruma
  • Naribana korica jednog limuna
  • Šećer u prahu

Priprema

  • 1. Sipajte brašno, šećer i kvasac u zdjelu pa sve dobro promiješajte. Napravite
  • udubinu u sredini. Ulijte mlijeko, vrhnje, rum, dodajte dva žumanca i cijelo jaje, rasto-pljeni maslac i naribanu koricu limuna.
  • 2. Na pobrašnjenoj površini umijesite mekano i elastično tijesto. Ostavite ga sa strane da naraste.
  • 3. Za nadjev, namočite grožđice u rumu. Sameljite mak pa ga pomiješajte sa šećerom i
  • toplim mlijekom. Ostavite da se upije. Dodajte grožđice s rumom i umiješajte
  • naribanu koricu limuna.
  • 4. Prepolovite tijesto pa ga razvaljajte u oblik pravokutnika.
  • 5. Premažite ga nadjevom i zarolajte. Stavite rolice na obloženi lim za pečenje. Pokrijte ih krpom i ostavite da narastu. Makovnjaču pecite na 180 – 200 ºC oko 40 minuta.
  • 6. Izvadite je, premažite žumancem i vratite nakratko u pećnicu. Kad se ohladi, narežite je i pospite šećerom u prahu.

Povezani recepti

Vidi sve