Desert od kokosa i banane
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1.Razdvojiti žumanjak i bjelanjak.
2.Umutiti maslac sa šećerom dok se vrhnje ne formira.
3.Dodati žumanjke i ponovno umutiti.
4. Dodati narezani kokos, brašno i prašak za pecivo. Promiješati.
5.Postupno umutiti bjelanjke s preostalim sastojcima.
6.Staviti tijesto u četvrtastu posudu s odvojivim dnom, prethodno obloženu papirom za pečenje.
7.Zagrijati pećnicu na 180 ºC (s ventilatorom). Peći piškotu 30 do 40 minuta. Ostaviti da se ohladi.
8. Pomiješati mascarpone s kondenziranim mlijekom, rumom i vrhnjem.
9. Izlomiti piškotu na dijelove. Umutiti tekuće vrhnje sa šećerom. Narezati banane na kolutiće. Propržiti kokosove mrvice kratko u suhoj tavi.
10.U čaše za posluživanje staviti naizmjence komadić piškote, vrhnje, bananu, piškotu, vrhnje i banane. Na kraju dodati još vrhnja i ukrasiti pečenim kokosovim mrvicama.
Savjet:
Ako vam je preostalo korice, možete je zaliti sirupom i pojesti.
Sastojci
- Sastojci za piškotu
- 250 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 200 g šećera
- 150 g sjeckanog kokosa
- 150 g brašna
- 4 jajeta
- 1 žličica praška za pecivo
- Sastojci za kremu
- 100 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 300 g kiselog vrhnja
- 250 g mascarponea
- 30 ml kokosovog ruma
- Za ukrašavanje
- 4 banane
- 200 ml tekućeg vrhnja
- 50 g šećera
- kokosovih mrvica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom