Desert od kokosa i banane

Priprema:

1.Razdvojiti žumanjak i bjelanjak.

2.Umutiti maslac sa šećerom dok se vrhnje ne formira.

3.Dodati žumanjke i ponovno umutiti.

4. Dodati narezani kokos, brašno i prašak za pecivo. Promiješati.

5.Postupno umutiti bjelanjke s preostalim sastojcima.

6.Staviti tijesto u četvrtastu posudu s odvojivim dnom, prethodno obloženu papirom za pečenje.

7.Zagrijati pećnicu na 180 ºC (s ventilatorom). Peći piškotu 30 do 40 minuta. Ostaviti da se ohladi.

8. Pomiješati mascarpone s kondenziranim mlijekom, rumom i vrhnjem.

9. Izlomiti piškotu na dijelove. Umutiti tekuće vrhnje sa šećerom. Narezati banane na kolutiće. Propržiti kokosove mrvice kratko u suhoj tavi.

10.U čaše za posluživanje staviti naizmjence komadić piškote, vrhnje, bananu, piškotu, vrhnje i banane. Na kraju dodati još vrhnja i ukrasiti pečenim kokosovim mrvicama.

Savjet:

Ako vam je preostalo korice, možete je zaliti sirupom i pojesti.

Sastojci

  • Sastojci za piškotu
  • 250 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 200 g šećera
  • 150 g sjeckanog kokosa
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Sastojci za kremu
  • 100 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 250 g mascarponea
  • 30 ml kokosovog ruma
  • Za ukrašavanje
  • 4 banane
  • 200 ml tekućeg vrhnja
  • 50 g šećera
  • kokosovih mrvica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve