Mini gibanice od pirovog brašna
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 500 g pirovog brašna
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žličica soli
- 250 ml vode (sobne temperature)
- 2 jaja
- 350 g mekog kravljeg sira
- 100 g sira kačkavalja
- 1 stručak peršina
- 100 g maslaca
Priprema
- 1. U posoljenom brašnu napravite udubinu.
- 2. Ulijte vodu i ocat pa umijesite meko tijesto. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite odstajati 30 minuta.
- 3. Tijesto podijelite na osam dijelova i razvaljajte u tanke kore.
- 4. Pomiješajte jaja, ribani kačkavalj, sitno sjeckani peršin i mrvljeni meki sir.
- 5. Kore izrežite na pravokutnike. Svaki premažite maslacem i nanesite nadjev. Oblikujte trokute.
- 6. Pecite ih na maslacu, na tavi ili električnom roštilju, dok ne porumene.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Karamel-krema s jagodama
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke s kvascem
Recepti Luca Ciano
Nabujak od parmezana s poširanim kruškama začinjen lambrusco vinom
Recepti Mary Berry
Kolač sa limunom
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka