Menemen
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 zelena paprika
- 2 ljuta feferona
- 1 manji luk
- 1 stručak peršina
- 4 rajčice
- 4 jaja
- 1/2 žlice šećera
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g sudžuka
- 100 g sira kačkavalja
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Očistite i nasjeckajte papriku, feferone i luk.
- 2. Tanko narežite pa sudžuk pržite na laganoj vatri dok ne pusti mast i blago porumeni. Izvadite ga iz tave.
- 3. Na istu tavu istresite povrće, ulijte maslinovo ulje i popržite ga na laganoj vatri. Dodajte nasjeckane stabljike peršina i naribane rajčice. Pošećerite ih i krčkajte na laganoj vatri.
- 4. Jaja umutite s prstohvatom soli i papra po ukusu.
- 5. Jaja ulijte u rajčice. Pospite ih krupno naribanim kačkavaljem.
- 6. Poklopite ih i pustite 4-5 minuta odstajati.
- 7. Menemen poslužite posut sjeckanim peršinom i kriškama sudžuka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima