Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 600 g špinata (opranog)
  • 400 g sira u salamuri
  • 200 g sira kačkavalja
  • 300 g tjestenine orzo
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 70 g sušenih rajčica u maslinovom ulju
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/4 prstohvata muškatnog oraščića
  • soli po ukusu
  • maslinovo ulje za kalup

Priprema

  • 1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2. Nasjeckan luk i češnjak popržite na maslinovom ulju. Dodajte sjeckane sušene rajčice.
  • 3. Dodajte prethodno očišćen i opran špinat.
  • 4. Posolite ih kad usahne špinat i ispari voda. Umiješajte muškatni oraščić i tjesteninu.
  • 5. Dodajte mrvljeni sir i opet ih promiješajte.
  • 6. Prebacite ih u kalup premazan s malo maslinovog ulja. Pospite ih ribanim kačkavaljem i oko 15 minuta zapecite na 200 °C, dok ne porumene.

Povezani recepti

Vidi sve