Orzo sa špinatom i sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 600 g špinata (opranog)
- 400 g sira u salamuri
- 200 g sira kačkavalja
- 300 g tjestenine orzo
- 4 češnja češnjaka
- 1 luk
- 70 g sušenih rajčica u maslinovom ulju
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/4 prstohvata muškatnog oraščića
- soli po ukusu
- maslinovo ulje za kalup
Priprema
- 1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
- 2. Nasjeckan luk i češnjak popržite na maslinovom ulju. Dodajte sjeckane sušene rajčice.
- 3. Dodajte prethodno očišćen i opran špinat.
- 4. Posolite ih kad usahne špinat i ispari voda. Umiješajte muškatni oraščić i tjesteninu.
- 5. Dodajte mrvljeni sir i opet ih promiješajte.
- 6. Prebacite ih u kalup premazan s malo maslinovog ulja. Pospite ih ribanim kačkavaljem i oko 15 minuta zapecite na 200 °C, dok ne porumene.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom
Recepti Laura Cassai
Smeđe rižine spirale s raguom od patlidžana
Recepti Donal Skehan
Raštika sa sirom i paprom