Torta od naranče s maslinovim uljem

Način pripreme:

  1. Naribajte koricu naranče. Zatim ogulite naranče i ispasirajte meso. Dodajte naribanu koricu. Trebali biste dobiti 200 ml pirea od naranče.
  2. Sameljite bademe u blenderu i pomiješajte s praškom za pecivo.
  3. Električnim mikserom istucite jaja i maslinovo ulje dok ne postanu blijedi. Dodajte ispasirano voće i suhe sastojke u smjesu s jajima. Spatulom miješajte dok smjesa ne postane homogena.
  4. Prebacite smjesu u tavu (promjera 26 cm), koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ispecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite i ostavite sa strane da se hladi.
  5. Za sirup, ulijte sok od naranče, 150 ml vode, šećer i anis u lonac. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne oblikuje sirup. Maknite s vatre i dodajte liker. Prelijte tortu vrućim sirupom.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 250 g bademovih pahuljica
  • 2 naranče
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Za sirup:
  • 150 g šećera
  • 2 naranče
  • 1 zvjezdani anis
  • 2 žlice likera od naranče

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve