Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 250 g Feta sira
  • 100 g Ricotta sira    
  • 100 g krem sira
  • 4 luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 grančice bosiljka
  • soli prema ukusu
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje za preljev
  • tostirane sjemenke sezama za posipanje
  • bosiljak za ukrašavanje

Priprema

  • Luk prerežite na pola, stavite u zdjelu, prelijte s 2-3 žlice maslinovog ulja, premažite sa svih strana i stavite na zagrijanu tavu, licem prema dolje. Dok se luk peče, višak ulja iz zdjele prelijte u tavu i pecite dok luk ne poprimi duboku zlatnu boju.
  • Zatim, prebacite na lim za pečenje, pospite sa soli i ulijte 100-150 ml vode. Prekrijte alu folijom i pecite u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva na 20 minuta. Zatim izvadite i ostavite da se hladi.
  • Za umak, u blender stavite Feta sir, 2 žlice soka od limuna, 2 žlice maslinovog ulja, češnjak i krem sir, pulsirajte dok ne postane kremasto.
  • Prebacite u zdjelu, dodajte Ricottu i sjeckani bosiljak. Ako je potrebno, začinite sa soli.
  • Umak poslužite s lukom posloženim oko njega. Prelijte s 2-3 žlice tekućine u kojoj se pekao luk, promiješajte s 2-3 žlice maslinovog ulja. Pospite tostiranim sezamom i tanko narezanim bosiljkom.

Povezani recepti

Vidi sve