Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 14 Travanj u 00:00 | Srijeda 14 Travanj u 11:30

Opis

  1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka.
  2. Istucite bjelanjke sa solju da postanu pjenasti, a zatim dodajte polovicu šećera. Tucite dok se dobro ne prožme.
  3. Istucite žutanjke i preostali šećer zajedno.
  4. Žutanjcima dodajte jogurt te tucite i dalje dok se šećer ne rastopi.
  5. Dodajte beze žutanjcima i lagano promiješajte spatulom. Dodajte brašno i prašak za pecivo, koje ste prethodno pomiješali i to u malim turama. Promiješajte.
  6. Dodajte mak pa opet promiješajte.
  7. Premjestite smjesu u kalup za torte kojem se vadi dno (promjera 26 cm), a koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ispecite osnovu u pećnici prethodno zagrijanoj na 180stupnjeva 30 minuta. prerežite ohlađenu osnovu na tri sloja.
  8. Za kremu, umiješajte sir ricottu skupa sa šećerom, cimetom, vanilin šećerom i prethodno nasjeckanom čokoladom. Ostavite malu količinu kreme sa strane da je iskoristite za preljev.
  9. Premažite jednu osnovu polovicom kreme. Odozgo postavite drugu osnovu i žlicom rasporedite preostalu kremu. Stavite treću osnovu odozgo i prelijte kremom koju ste sačuvali.
  10. Kolač držite u hladnjaku najmanje 4 sata. Posipajte bademovim pahuljicama, koje ste prethodno tostirali na suhoj tavi.

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 150 g jogurta
  • 10 g praška za pecivo
  • 200 g maka 
  • 1/4 žličice soli 
  • 100 g narezanih badema

Za kremu:

  • 800 g sira ricotta (mascarponea, kremastog sira)
  • 200 g šećera u prahu
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • 1/2 žličica cimeta
  • 90 g bijele čokolade
  • 90 g tamne čokolade

Povezani recepti