Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g pira
  • 2 manje glavice brokule
  • 2 pečene crvene paprike, očišćene
  • 2 zelene paprike
  • 1 feferon
  • 200 g sira halloumi
  • 1-2 žlice sjemenki sezama
  • 3-4 lista kelja ili špinat
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 30 ml bijelog balzamičnog octa
  • 4 žlice umaka od soje bez glutena
  • 30 g đumbira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limeta (ili limun)

Priprema

  • 1. Pir jedan sat namačite u hladnoj vodi, skuhajte u slanoj vodi i odložite da se ohladi.
  • 2. Natrgajte cvjetove brokule i s narezanim ih kriškama halloumija poslažite na pleh. Pokapajte ih maslinovim uljem, a sir pospite i sjemenkama sezama.
  • 3. Pecite ih na 200 °C, oko 10-15 minuta.
  • 4. Crvene i zelene paprike narežite na trake, a feferon nasjeckajte. Brokulu pomiješajte s paprikama, feferonom, pirom i keljem.
  • 5. Napravite preljev od maslinovog ulja, umaka od soje, ribanog đumbira, zgnječenog češnjaka te ribane korice i soka limete.
  • 6. Prelijte salatu i ukrasite je sirom.

Povezani recepti

Vidi sve