Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Za marinadu, 2 l vode pomiješajte s javorovim sirupom, morskom soli, šećerom, vinom, grančicama timijana i lovorovim listovima. Miješajte dok se šećer i sol ne rastope.
  2. Razrežite pile, odvojite prsa. Ostatak sačuvajte za buduće korištenje.
  3. Pileća prsa marinirajte otprilike 4 do 6 sati. Zatim ih operite i osušite.
  4. Krumpire operite, stavite na lim za pečenje i pospite timijanom, solju i paprom. Prelijte otopljenim maslacem.
  5. Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, otprilike 40– 50 minuta.
  6. Za umak, u staklenoj teglici pomiješajte senf, ocat, med, maslinovo ulje, Worcestershire umak, češnjak, kečap, ljuti umak, kiselo vrhnje i soli po ukusu. Miješajte dok se sve ne sjedini.
  7. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje na tavi s teškim dnom. Pileća prsa sa svih strana premažite s maslinovim uljem. Meso stavite na tavu kožicom prema dolje, kada je gotovo, okrenite i pecite s druge strane.
  8. Meso narežite i poslužite s krumpirima, umakom i listovima svježeg peršina.

Naputak:

Madeira vino možete zamijeniti s konjakom i javorovim sirupom – s medom i smeđim šećerom.

Sastojci

  • 2 pileća fileta
  • 1 kg mladih krumpira
  • 100 g maslaca
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 4 grančice timijana
  • sol i papar po želji

Za marinadu:

  • 175 g morske soli
  • 50 g šećera
  • 100 ml Madeira vina
  • 100 ml javorovog sirupa
  • 4 grančice timijana
  • 2 lovorova lista

Za umak:

  • 100 g zrnatog senfa
  • 2–3 žlice meda
  • 50 ml jabučnog octa
  • 1 žlice maslinovog ulja
  • 1 prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 žličica Worcestershire umaka
  • 1/4 žličice ljutog umaka
  • 1 žlica kečapa
  • 50 g kiselog vrhnja

Povezani recepti