Salata od pečenog korjenastog povrća
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 400 g mrkve
- 2 male cikle
- 2 korijena pastrnjaka
- 1 poriluk (samo bijeli dio)
- 2 komada rebrastog celera
- 100 ml bijelog balzamičnog octa
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 1/2 žlice meda
- 4 grančice timijana
- 1 žličica Dijon senfa
- 1 žličica suhog origana
- 150 g kozjeg sira
- 1/4 žličice crnog kima
- sol i papar po želji
Priprema
- 1. Ogulite mrkvu, ciklu i pastrnjak i narežite ih na kockice. Začinite solju, paprom, polovicom octa i maslinovog ulja, timijanom i dvjema žličicama meda.
- 2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Pecite povrće 30-40 minuta. Trebalo bi se karamelizirati.
- 3. Očistite poriluk i narežite ga na kriške. Pirjajte u jednoj žlici maslinovog ulja s malo vode dok ne omekša.
- 4. Ogulite rebrasti celer i narežite ga na kockice.
- 5. Ostatak maslinovog ulja i octa pomiješajte sa senfom, ostatkom meda i origanom. Začinite solju i paprom.
- 6. Izmiješajte povrće s preljevom i odložite na najmanje 30 minuta.
- 7. Poslužite pečeno korjenasto povrće s izmrvljenim sirom i crnim kimom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Salata od svježe ribe – hinava
Recepti Justine Schofield
Salata rojak
Recepti Donal Skehan
Salata od slanutka s ljubičastim lukom, peršinom i tostiranim kuminom
Recepti Michela Tuscan
Salata od limuna, slanutka, rajčice i kozjeg sira
Recepti Michela Tuscan
Salata panzanella
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom (tai de)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dah hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od korabice i bivola (trau xao xu hao)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)