Opis
Priprema:
1. Ogulite mrkvu, ciklu i pastrnjak i narežite ih na kockice. Začinite solju, paprom, polovicom octa i maslinovog ulja, timijanom i dvjema žličicama meda.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Pecite povrće 30-40 minuta. Trebalo bi se karamelizirati.
3. Očistite poriluk i narežite ga na kriške. Pirjajte u jednoj žlici maslinovog ulja s malo vode dok ne omekša.
4. Ogulite rebrasti celer i narežite ga na kockice.
5. Ostatak maslinovog ulja i octa pomiješajte sa senfom, ostatkom meda i origanom. Začinite solju i paprom.
6. Izmiješajte povrće s preljevom i odložite na najmanje 30 minuta.
7. Poslužite pečeno korjenasto povrće s izmrvljenim sirom i crnim kimom.
Sastojci
Sastojci
- 400 g mrkve
- 2 male cikle
- 2 korijena pastrnjaka
- 1 poriluk (samo bijeli dio)
- 2 komada rebrastog celera
- 100 ml bijelog balzamičnog octa
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 1/2 žlice meda
- 4 grančice timijana
- 1 žličica Dijon senfa
- 1 žličica suhog origana
- 150 g kozjeg sira
- 1/4 žličice crnog kima
- sol i papar po želji