Opis
Priprema:
1. Potopiti pir u vodu 1 sat. Kuhati ga dok ne omekša, oko 30 minuta. Ocijediti je i ostaviti sa strane da se ohladi.
2. Narezati rajčice na četvrtine. Oprati špinat i dobro ga ocijediti u centrifugalnoj sušilici ili kuhinjskim ubrusom. Pomiješati rajčice s pirom i špinatom.
3. Preljev: istući ocat, maslinovo ulje i origano, i dodati soli po ukusu. Na kraju dodati sitno sjeckani crveni luk.
4. Ispeći orahe na suhoj tavi. Poprskati ih s malo vode i dodati sol. Ostaviti da se ohlade i isjeckati.
5. Preliti povrće preljevom. Promiješati i servirati salatu s komadićima mozzarele i orasima.
Sastojci
Sastojci
- 200 g mladog špinata
- 150 g pira
- 125 g mozzarele
- 200 g cherry rajčica
- 50 g oraha
Za preljev
- 1 crveni luk
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 ml bijelog vinskog octa
- 1 žličica origana
- soli po ukusu