Salata od špinata i pira

Priprema:

1. Potopiti pir u vodu 1 sat. Kuhati ga dok ne omekša, oko 30 minuta. Ocijediti je i ostaviti sa strane da se ohladi.

2. Narezati rajčice na četvrtine. Oprati špinat i dobro ga ocijediti u centrifugalnoj sušilici ili kuhinjskim ubrusom. Pomiješati rajčice s pirom i špinatom.

3. Preljev: istući ocat, maslinovo ulje i origano, i dodati soli po ukusu. Na kraju dodati sitno sjeckani crveni luk.

4. Ispeći orahe na suhoj tavi. Poprskati ih s malo vode i dodati sol. Ostaviti da se ohlade i isjeckati.

5. Preliti povrće preljevom. Promiješati i servirati salatu s komadićima mozzarele i orasima. 

 

Sastojci

  • Sastojci
  • 200 g mladog špinata
  • 150 g pira
  • 125 g mozzarele
  • 200 g cherry rajčica
  • 50 g oraha
  • Za preljev
  • 1 crveni luk
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 30 ml bijelog vinskog octa
  • 1 žličica origana
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve