Salata od špinata i pira
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Potopiti pir u vodu 1 sat. Kuhati ga dok ne omekša, oko 30 minuta. Ocijediti je i ostaviti sa strane da se ohladi.
2. Narezati rajčice na četvrtine. Oprati špinat i dobro ga ocijediti u centrifugalnoj sušilici ili kuhinjskim ubrusom. Pomiješati rajčice s pirom i špinatom.
3. Preljev: istući ocat, maslinovo ulje i origano, i dodati soli po ukusu. Na kraju dodati sitno sjeckani crveni luk.
4. Ispeći orahe na suhoj tavi. Poprskati ih s malo vode i dodati sol. Ostaviti da se ohlade i isjeckati.
5. Preliti povrće preljevom. Promiješati i servirati salatu s komadićima mozzarele i orasima.
Sastojci
- Sastojci
- 200 g mladog špinata
- 150 g pira
- 125 g mozzarele
- 200 g cherry rajčica
- 50 g oraha
- Za preljev
- 1 crveni luk
- 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 ml bijelog vinskog octa
- 1 žličica origana
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira