Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Krastavac ogulite i narežite na srednje velike kocke, zajedno s rajčicom i paprikom.
  2. Dodajte sitno nasjeckan mladi luk, raščetvorene rotkvice, sjeckani peršin i mentu.
  3. Za preljev, češnjak s prstohvatom soli pretvorite u pastu. Pomiješajte s maslinovim uljem, sokom limuna, rujom i sirupom od nara. Začinite sa soli i paprom i pomiješajte dok se ne sjedini.
  4. Kruh pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 10– 12 minuta. Zatim ga narežite na komade.
  5. U zdjelu stavite sve povrće i začinsko bilje. Prelijte preljevom i pomiješajte, zatim dodajte kruh i ostavite da miruje 10 minuta.
  6. Halloumi narežite na velike kocke i pecite sa svih strana na tavi.
  7. Salatu poslužite sa sirom.

Sastojci

  • 100 g mladog špinata
  • 1 krastavac
  • 1 rajčica
  • 1 zelena paprika
  • 1 vezica rotkvica
  • 3 mlada luka
  • 1 vezica peršina
  • 1/2 vezice mente
  • 2 pita kruha (grčka pogača)
  • 200 g Halloumi sira
  • sol i papar po želji

Za preljev:

  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice sirupa od nara
  • sok jednog limuna
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2-1 žlice ruja
  • sol i papar po želji

Povezani recepti