Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 100 g mladog špinata
  • 1 krastavac
  • 1 rajčica
  • 1 zelena paprika
  • 1 vezica rotkvica
  • 3 mlada luka
  • 1 vezica peršina
  • 1/2 vezice mente
  • 2 pita kruha (grčka pogača)
  • 200 g Halloumi sira
  • sol i papar po želji
  • Za preljev:
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice sirupa od nara
  • sok jednog limuna
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2-1 žlice ruja
  • sol i papar po želji

Priprema

  • Krastavac ogulite i narežite na srednje velike kocke, zajedno s rajčicom i paprikom.
  • Dodajte sitno nasjeckan mladi luk, raščetvorene rotkvice, sjeckani peršin i mentu.
  • Za preljev, češnjak s prstohvatom soli pretvorite u pastu. Pomiješajte s maslinovim uljem, sokom limuna, rujom i sirupom od nara. Začinite sa soli i paprom i pomiješajte dok se ne sjedini.
  • Kruh pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 10– 12 minuta. Zatim ga narežite na komade.
  • U zdjelu stavite sve povrće i začinsko bilje. Prelijte preljevom i pomiješajte, zatim dodajte kruh i ostavite da miruje 10 minuta.
  • Halloumi narežite na velike kocke i pecite sa svih strana na tavi.
  • Salatu poslužite sa sirom.

Povezani recepti

Vidi sve