Halloumi fatuš salata s rotkvicama i špinatom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 100 g mladog špinata
- 1 krastavac
- 1 rajčica
- 1 zelena paprika
- 1 vezica rotkvica
- 3 mlada luka
- 1 vezica peršina
- 1/2 vezice mente
- 2 pita kruha (grčka pogača)
- 200 g Halloumi sira
- sol i papar po želji
- Za preljev:
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice sirupa od nara
- sok jednog limuna
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2-1 žlice ruja
- sol i papar po želji
Priprema
- Krastavac ogulite i narežite na srednje velike kocke, zajedno s rajčicom i paprikom.
- Dodajte sitno nasjeckan mladi luk, raščetvorene rotkvice, sjeckani peršin i mentu.
- Za preljev, češnjak s prstohvatom soli pretvorite u pastu. Pomiješajte s maslinovim uljem, sokom limuna, rujom i sirupom od nara. Začinite sa soli i paprom i pomiješajte dok se ne sjedini.
- Kruh pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 10– 12 minuta. Zatim ga narežite na komade.
- U zdjelu stavite sve povrće i začinsko bilje. Prelijte preljevom i pomiješajte, zatim dodajte kruh i ostavite da miruje 10 minuta.
- Halloumi narežite na velike kocke i pecite sa svih strana na tavi.
- Salatu poslužite sa sirom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata