Riba u Marsala umaku
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 4 riblja filea (bez kože i kostiju)
- 150 ml vina Marsala
- 8 trakica dimljenih kobasica
- 40 g maslaca
- 50 ml biljnog ulja
- 80 ml vrhnja
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 glavice luka
- 4 stručak kopra
- 4 kuhana krumpira
- mješavina soli i papra po ukusu
Priprema
- 1.Posipajte riblje filete solju i u tučku smrvljenom mješavinom papra. Na svaki file postavite jednu traku slanine, koju pričvrstite čačkalicom.
- 2. Zagrijte 20 ml ulja u tavi i ispržite filete ribe dok ne porumene – po minutu-dvije sa svake strane. Izvadite ih u zdjelu.
- 3. U istoj tavi popržite sitno nasjeckan luk i češnjak s polovicom maslaca. Deglazirajte vinom. Flambirajte. Kada alkohol ispari, dodajte vrhnje. Posipajte nasjeckanim koprom. Ako je potrebno, začinite s još soli i papra. Maknite s vatre i dodajte preostali maslac. Promiješajte.
- 4. Narežite krumpir na ploške te ih poredajte u uljem namazani lim. Polijte ga preostalim uljem te posipajte solju i mješavinom papra. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak) 15-20 minuta.
- 5. Maknite čačkalice s ribljih fileta i poslužite s umakom i pečenim krumpirom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom