Riba u Marsala umaku
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 4 riblja filea (bez kože i kostiju)
- 150 ml vina Marsala
- 8 trakica dimljenih kobasica
- 40 g maslaca
- 50 ml biljnog ulja
- 80 ml vrhnja
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 glavice luka
- 4 stručak kopra
- 4 kuhana krumpira
- mješavina soli i papra po ukusu
Priprema
- 1.Posipajte riblje filete solju i u tučku smrvljenom mješavinom papra. Na svaki file postavite jednu traku slanine, koju pričvrstite čačkalicom.
- 2. Zagrijte 20 ml ulja u tavi i ispržite filete ribe dok ne porumene – po minutu-dvije sa svake strane. Izvadite ih u zdjelu.
- 3. U istoj tavi popržite sitno nasjeckan luk i češnjak s polovicom maslaca. Deglazirajte vinom. Flambirajte. Kada alkohol ispari, dodajte vrhnje. Posipajte nasjeckanim koprom. Ako je potrebno, začinite s još soli i papra. Maknite s vatre i dodajte preostali maslac. Promiješajte.
- 4. Narežite krumpir na ploške te ih poredajte u uljem namazani lim. Polijte ga preostalim uljem te posipajte solju i mješavinom papra. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak) 15-20 minuta.
- 5. Maknite čačkalice s ribljih fileta i poslužite s umakom i pečenim krumpirom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)