Opis

Način pripreme:

1.Posipajte riblje filete solju i u tučku smrvljenom mješavinom papra. Na svaki file postavite jednu traku slanine, koju pričvrstite čačkalicom.

2. Zagrijte 20 ml ulja u tavi i ispržite filete ribe dok ne porumene – po minutu-dvije sa svake strane. Izvadite ih u zdjelu.

3. U istoj tavi popržite sitno nasjeckan luk i češnjak s polovicom maslaca. Deglazirajte vinom. Flambirajte. Kada alkohol ispari, dodajte vrhnje. Posipajte nasjeckanim koprom. Ako je potrebno, začinite s još soli i papra. Maknite s vatre i dodajte preostali maslac. Promiješajte.

4. Narežite krumpir na ploške te ih poredajte u uljem namazani lim. Polijte ga preostalim uljem te posipajte solju i mješavinom papra. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak) 15-20 minuta.

5. Maknite čačkalice s ribljih fileta i poslužite s umakom i pečenim krumpirom.

Sastojci

Sastojci

  • 4 riblja filea (bez kože i kostiju)
  • 150 ml vina Marsala
  • 8 trakica dimljenih kobasica
  • 40 g maslaca
  • 50 ml biljnog ulja
  • 80 ml vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 glavice luka
  • 4 stručak kopra
  • 4 kuhana krumpira
  • mješavina soli i papra po ukusu

Povezani recepti