Desert sa šumskim voćem
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 120 g brašna
- 80 g bademovih listića
- 100 g šećera
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 prstohvat cimeta
- 1 mahuna Bourbon vanilije
- 50 g maslaca (sobne temperature)
- 50 g meda
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, kupine, borovnice)
- Za posluživanje:
- 200 g grčkog jogurta (s visokim udjelom maslaca)
- 2 žlice meda
- 1/2 žličice cimeta
Priprema
- 1. Sameljite lješnjake s medom. Pomiješajte ih s brašnom, praškom za pecivo i cimetom.
- 2. Umutite maslac i med. Postepeno dodavajte jaja, mlijeko i začinite sjemenkama iz mahune vanilije.
- 3. Dodajte suhe sastojke tekućima i pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- 4. Dodajte narezane jagode, cijele kupine, maline i borovnice. Lagano promiješajte.
- 5. Prebacite smjesu u kalup s odvojivim dnom koju ste premazali maslacem i brašnom. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- 6. Pomiješajte jogurt s medom i cimetom.
- 7. Poslužite desert sa začinjenim jogurtom.
- Savjet:
- Prethodno ocijedite bobičasto voće i osušite ga kako ne bi pustili tekučinu u smjesu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca