Opis
- Sameljite lješnjake s medom. Pomiješajte ih s brašnom, praškom za pecivo i cimetom.
- Umutite maslac i med. Postepeno dodavajte jaja, mlijeko i začinite sjemenkama iz mahune vanilije.
- Dodajte suhe sastojke tekućima i pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Dodajte narezane jagode, cijele kupine, maline i borovnice. Lagano promiješajte.
- Prebacite smjesu u kalup s odvojivim dnom koju ste premazali maslacem i brašnom. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- Pomiješajte jogurt s medom i cimetom.
- Poslužite desert sa začinjenim jogurtom.
Savjet:
Prethodno ocijedite bobičasto voće i osušite ga kako ne bi pustili tekučinu u smjesu.
Sastojci
- 120 g brašna
- 80 g bademovih listića
- 100 g šećera
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 prstohvat cimeta
- 1 mahuna Bourbon vanilije
- 50 g maslaca (sobne temperature)
- 50 g meda
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, kupine, borovnice)
Za posluživanje:
- 200 g grčkog jogurta (s visokim udjelom maslaca)
- 2 žlice meda
- 1/2 žličice cimeta