Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 25 Listopad u 03:25 | Nedjelja 25 Listopad u 03:50

Opis

  1. Sameljite lješnjake s medom. Pomiješajte ih s brašnom, praškom za pecivo i cimetom.
  2. Umutite maslac i med. Postepeno dodavajte jaja, mlijeko i začinite sjemenkama iz mahune vanilije.
  3. Dodajte suhe sastojke tekućima i pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Dodajte narezane jagode, cijele kupine, maline i borovnice. Lagano promiješajte.
  5. Prebacite smjesu u kalup s odvojivim dnom koju ste premazali maslacem i brašnom. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
  6. Pomiješajte jogurt s medom i cimetom.
  7. Poslužite desert sa začinjenim jogurtom.

Savjet:

Prethodno ocijedite bobičasto voće i osušite ga kako ne bi pustili tekučinu u smjesu.

 

Sastojci

  • 120 g brašna
  • 80 g bademovih listića
  • 100 g šećera
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 mahuna Bourbon vanilije
  •  50 g maslaca (sobne temperature)
  • 50 g meda
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 300 g bobičastog voća (jagode, maline, kupine, borovnice)

Za posluživanje:

  • 200 g grčkog jogurta (s visokim udjelom maslaca)
  • 2 žlice meda
  • 1/2 žličice cimeta

Povezani recepti