Desert sa šumskim voćem
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 120 g brašna
- 80 g bademovih listića
- 100 g šećera
- 1 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 prstohvat cimeta
- 1 mahuna Bourbon vanilije
- 50 g maslaca (sobne temperature)
- 50 g meda
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, kupine, borovnice)
- Za posluživanje:
- 200 g grčkog jogurta (s visokim udjelom maslaca)
- 2 žlice meda
- 1/2 žličice cimeta
Priprema
- 1. Sameljite lješnjake s medom. Pomiješajte ih s brašnom, praškom za pecivo i cimetom.
- 2. Umutite maslac i med. Postepeno dodavajte jaja, mlijeko i začinite sjemenkama iz mahune vanilije.
- 3. Dodajte suhe sastojke tekućima i pomiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- 4. Dodajte narezane jagode, cijele kupine, maline i borovnice. Lagano promiješajte.
- 5. Prebacite smjesu u kalup s odvojivim dnom koju ste premazali maslacem i brašnom. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- 6. Pomiješajte jogurt s medom i cimetom.
- 7. Poslužite desert sa začinjenim jogurtom.
- Savjet:
- Prethodno ocijedite bobičasto voće i osušite ga kako ne bi pustili tekučinu u smjesu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom