Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Narežite tikvice na tanke šnite. Posolite ih i premažite maslinovim uljem. Lagano ih prepecite na zagrijanoj tavi dok ne omekšaju.
  2. Da biste pripremili punjenje, nasjeckajte luk i dva češnja češnjaka i dinstajte ih na zagrijanom maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, prodinstajte i začinite origanom i bosiljkom. Dodajte koncentrat rajčice, oko 150 ml vode, sojin umak i papar i kuhajte 15 minuta.
  3. Za pripremu umaka, nasjeckajte češnjak i prepržite ga nakratko na zagrijanom maslinovom ulju. Dodajte rajčicu i posolite. Kuhajte 20 minuta na slaboj vatri. Maknite s vatre i dodajte istrgani bosiljak.
  4. Načinite rolice od tikvica i mljevenog mesa.
  5. Dno posude za pečenje prelijte umakom od rajčice, posložite rolice, kremasti sir i naribajte Cheddar sir.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 1 kg tikvica
  • 175 g kremastog sira
  • 100 g Cheddar sira
  • Maslinovo ulje za premaz
  • sol

Punjenje:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • 1/2 svežnja bosiljka
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 1-2 žlice soja umaka
  • papar

Umak:

  • 800 g pasirane rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 svežnja svježeg bosiljka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol

Povezani recepti