Zapečene rolice od tikvica i mljevenog mesa
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg tikvica
- 175 g kremastog sira
- 100 g Cheddar sira
- Maslinovo ulje za premaz
- sol
- Punjenje:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica origana
- 1/2 svežnja bosiljka
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 1-2 žlice soja umaka
- papar
- Umak:
- 800 g pasirane rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 svežnja svježeg bosiljka
- 30 ml maslinovog ulja
- sol
Priprema
- 1. Narežite tikvice na tanke šnite. Posolite ih i premažite maslinovim uljem. Lagano ih prepecite na zagrijanoj tavi dok ne omekšaju.
- 2. Da biste pripremili punjenje, nasjeckajte luk i dva češnja češnjaka i dinstajte ih na zagrijanom maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso, prodinstajte i začinite origanom i bosiljkom. Dodajte koncentrat rajčice, oko 150 ml vode, sojin umak i papar i kuhajte 15 minuta.
- 3. Za pripremu umaka, nasjeckajte češnjak i prepržite ga nakratko na zagrijanom maslinovom ulju. Dodajte rajčicu i posolite. Kuhajte 20 minuta na slaboj vatri. Maknite s vatre i dodajte istrgani bosiljak.
- 4. Načinite rolice od tikvica i mljevenog mesa.
- 5. Dno posude za pečenje prelijte umakom od rajčice, posložite rolice, kremasti sir i naribajte Cheddar sir.
- 6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
- * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada