Opis
Priprema:
1. Pomiješati brašno i maslac i dobro miješati dok se ne oblikuje tijesto.
2. Podijelite tijesto na 10 kuglica i oblikujte male dugoljaste sarmice.
3. Staviti sarmice u lim obložen papirom za pečenje. Pritisnite ih vilicom da budu plosnate, ovalnog oblika i zarezane površine.
4. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Pecite desert dok ne postane zlatne boje, oko 40 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
5. Pomiješati vodu i šećer u zdjeli. Dodati sjemenke kardamoma. Ukuhati sirup. Skinuti s kuhala i dodati sok od limuna.
6. Preliti kekse vrućim sirupom. Ostaviti ih da stoje najmanje 24 sata.
Sastojci
Sastojci
- 500 g brašna
- 250 g maslaca (sobne temperature)
Za sirup
- 800 g šećera
- 800 ml vode
- sok od 1/2 limuna
- 2 komadića kardamoma