Mali slatki keksi u sirupu

Priprema:

1. Pomiješati brašno i maslac i dobro miješati dok se ne oblikuje tijesto.

2. Podijelite tijesto na 10 kuglica i oblikujte male dugoljaste sarmice.

3. Staviti sarmice u lim obložen papirom za pečenje. Pritisnite ih vilicom da budu plosnate, ovalnog oblika i zarezane površine.

4. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. Pecite desert dok ne postane zlatne boje, oko 40 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.

5. Pomiješati vodu i šećer u zdjeli. Dodati sjemenke kardamoma. Ukuhati sirup. Skinuti s kuhala i dodati sok od limuna.

6. Preliti kekse vrućim sirupom. Ostaviti ih da stoje najmanje 24 sata.

 

Sastojci

  • Sastojci
  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca (sobne temperature)
  • Za sirup
  • 800 g šećera
  • 800 ml vode
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 komadića kardamoma

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve