Topli čokoladni puding s rumom i cimetom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 150 g maslaca
- 180 g šećera u prahu
- 300 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 60 g kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 žličica cimeta
- Za preljev:
- 250 ml vode
- 60 g kakaa
- 180 g šećera
- 50 ml ruma
Priprema
- 1. Stavite maslac, šećer, kakao i polovicu mlijeka u lonac. Kuhajte na slaboj vatri i miješajte dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ulijte preostalo mlijeko.
- 2. Prebacite brašno, cimet i prašak za pecivo u zdjelu. Istucite jaja u zasebnom tanjuru.
- 3. Ulijte kakao smjesu (ne bi trebala biti vruća) u brašno, dodajte jaja i dobro miješajte dok se ne prožme.
- 4. Namastite keramičku tavu maslacem i ulijte smjesu u nju.
- 5. Za preljev, zagrijte šećer, kakao, vodu i rum te miješajte sve dok se šećer i kakao ne rastope.
- 6. Ulijte smjesu u tavu sa smjesom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite iz pećice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
- 7. Desert poslužite topao, opcionalno ukrašen tučenim vrhnjem ili kuglicom sladoleda.
- *Pecite u pećnici na vrući zrak.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom