Opis
Način pripreme:
- Stavite maslac, šećer, kakao i polovicu mlijeka u lonac. Kuhajte na slaboj vatri i miješajte dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ulijte preostalo mlijeko.
- Prebacite brašno, cimet i prašak za pecivo u zdjelu. Istucite jaja u zasebnom tanjuru.
- Ulijte kakao smjesu (ne bi trebala biti vruća) u brašno, dodajte jaja i dobro miješajte dok se ne prožme.
- Namastite keramičku tavu maslacem i ulijte smjesu u nju.
- Za preljev, zagrijte šećer, kakao, vodu i rum te miješajte sve dok se šećer i kakao ne rastope.
- Ulijte smjesu u tavu sa smjesom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite iz pećice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
- Desert poslužite topao, opcionalno ukrašen tučenim vrhnjem ili kuglicom sladoleda.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 150 g maslaca
- 180 g šećera u prahu
- 300 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 60 g kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 žličica cimeta
Za preljev:
- 250 ml vode
- 60 g kakaa
- 180 g šećera
- 50 ml ruma