Topli čokoladni puding s rumom i cimetom

Topli čokoladni puding s rumom i cimetom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 27 Svibanj u 11:30 | Srijeda 27 Svibanj u 16:30

Opis

Način pripreme:

 

  1. Stavite maslac, šećer, kakao i polovicu mlijeka u lonac. Kuhajte na slaboj vatri i miješajte dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ulijte preostalo mlijeko.
  2. Prebacite brašno, cimet i prašak za pecivo u zdjelu. Istucite jaja u zasebnom tanjuru.
  3. Ulijte kakao smjesu (ne bi trebala biti vruća) u brašno, dodajte jaja i dobro miješajte dok se ne prožme.
  4. Namastite keramičku tavu maslacem i ulijte smjesu u nju.
  5. Za preljev, zagrijte šećer, kakao, vodu i rum te miješajte sve dok se šećer i kakao ne rastope.
  6. Ulijte smjesu u tavu sa smjesom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite iz pećice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
  7. Desert poslužite topao, opcionalno ukrašen tučenim vrhnjem ili kuglicom sladoleda.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 150 g maslaca
  • 180 g šećera u prahu
  • 300 ml mlijeka
  • 300 g brašna
  • 60 g kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 1 žličica cimeta

Za preljev:

  • 250 ml vode
  • 60 g kakaa
  • 180 g šećera
  • 50 ml ruma

Povezani recepti