Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.    

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 4 jaja (L veličine)
  • 250 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml ulja
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Maslac za premazivanje
  • Brašno za posipanje
  • Za glazuru:
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g tostiranih oraha

Priprema

  • 1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
  • 2. Jaja i šećer miksajte zajedno dok ne postanu blijeda smjesa. Ulijte ulje i mlijeko, miksajte, dodajte vaniliju i opet miksajte. Zatim, dodajte brašno i miješajte dok sve ne sjedini.
  • 3. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte kakao.
  • 4. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašno, višak istresite. Ulijte jedan dio bijele smjese u pripremljen kalup, zatim ulijte svu smeđu smjesu, te zatim preostali dio bijele smjese, te lagano promiješajte kako biste stvorili mramorni efekt.
  • 5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok ne bude gotovo ili oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, zatim izvadite iz kalupa. Okrenite i stavite na rešetku za hlađenje.
  • 6. Vrhnje zagrijte i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi, zatim prelijte preko kuglofa. Pospite tostiranim orasima.

Povezani recepti

Vidi sve