Kuglof s čokoladnom glazurom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 350 g brašna
- 4 jaja (L veličine)
- 250 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 200 ml ulja
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Maslac za premazivanje
- Brašno za posipanje
- Za glazuru:
- 300 g čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g tostiranih oraha
Priprema
- 1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
- 2. Jaja i šećer miksajte zajedno dok ne postanu blijeda smjesa. Ulijte ulje i mlijeko, miksajte, dodajte vaniliju i opet miksajte. Zatim, dodajte brašno i miješajte dok sve ne sjedini.
- 3. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte kakao.
- 4. Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašno, višak istresite. Ulijte jedan dio bijele smjese u pripremljen kalup, zatim ulijte svu smeđu smjesu, te zatim preostali dio bijele smjese, te lagano promiješajte kako biste stvorili mramorni efekt.
- 5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok ne bude gotovo ili oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, zatim izvadite iz kalupa. Okrenite i stavite na rešetku za hlađenje.
- 6. Vrhnje zagrijte i dodajte razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi, zatim prelijte preko kuglofa. Pospite tostiranim orasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega