Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Pisanicu očistite od srebrne kožice i nožem režite na tanko, tako da dobijete dva tanka komada mesa u obliku plahte.
  2. Na tanko narežite timijan i ružmarin. U zdjeli ih pomiješajte s octom, maslinovim uljem, senfom, soli po želji i nasjeckanim češnjakom.
  3. Mješavinu prelijte po mesu i ostavite da se marinira 2 do 3 sata.
  4. Zatim, na zagrijanoj gril tavi ispecite s obje strane.
  5. Kako biste napravili salatu, narežite poriluk i paprenu metvicu, te ih prepržite na zagrijanom ulju.
  6. Dodajte papriku, zatim procijedite grah. Pomiješajte i nakon nekoliko minuta maknite s vatre. Začinite sa soli i paprom.
  7. Meso poslužite uz toplu salatu od graha.

Sastojci

  • 2 svinjske pisanice
  • 50 ml tamnog balzamičnog octa
  • 50 ml esktra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 grančica timijana
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 češanj češnjaka
  • soli pu ukusu

Za grah:

  • 800 g bijelog graha iz teglice
  • 100 ml ulja
  • 3 štapa poriluka
  • 1 vezica paprene metvice
  • 1 žlica paprike
  • sol i papar po želji

Povezani recepti