Opis
- Pisanicu očistite od srebrne kožice i nožem režite na tanko, tako da dobijete dva tanka komada mesa u obliku plahte.
- Na tanko narežite timijan i ružmarin. U zdjeli ih pomiješajte s octom, maslinovim uljem, senfom, soli po želji i nasjeckanim češnjakom.
- Mješavinu prelijte po mesu i ostavite da se marinira 2 do 3 sata.
- Zatim, na zagrijanoj gril tavi ispecite s obje strane.
- Kako biste napravili salatu, narežite poriluk i paprenu metvicu, te ih prepržite na zagrijanom ulju.
- Dodajte papriku, zatim procijedite grah. Pomiješajte i nakon nekoliko minuta maknite s vatre. Začinite sa soli i paprom.
- Meso poslužite uz toplu salatu od graha.
Sastojci
- 2 svinjske pisanice
- 50 ml tamnog balzamičnog octa
- 50 ml esktra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica timijana
- 1 grančica ružmarina
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 češanj češnjaka
- soli pu ukusu
Za grah:
- 800 g bijelog graha iz teglice
- 100 ml ulja
- 3 štapa poriluka
- 1 vezica paprene metvice
- 1 žlica paprike
- sol i papar po želji