Marinirana svinjska pisanica sa sofenka grahom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 svinjske pisanice
- 50 ml tamnog balzamičnog octa
- 50 ml esktra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica timijana
- 1 grančica ružmarina
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 češanj češnjaka
- soli pu ukusu
- Za grah:
- 800 g bijelog graha iz teglice
- 100 ml ulja
- 3 štapa poriluka
- 1 vezica paprene metvice
- 1 žlica paprike
- sol i papar po želji
Priprema
- 1. Pisanicu očistite od srebrne kožice i nožem režite na tanko, tako da dobijete dva tanka komada mesa u obliku plahte.
- 2. Na tanko narežite timijan i ružmarin. U zdjeli ih pomiješajte s octom, maslinovim uljem, senfom, soli po želji i nasjeckanim češnjakom.
- 3. Mješavinu prelijte po mesu i ostavite da se marinira 2 do 3 sata.
- 4. Zatim, na zagrijanoj gril tavi ispecite s obje strane.
- 5. Kako biste napravili salatu, narežite poriluk i paprenu metvicu, te ih prepržite na zagrijanom ulju.
- 6. Dodajte papriku, zatim procijedite grah. Pomiješajte i nakon nekoliko minuta maknite s vatre. Začinite sa soli i paprom.
- 7. Meso poslužite uz toplu salatu od graha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen