Pilav s rezancima

Pilav s rezancima
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 29 Svibanj u 00:00 | Petak 29 Svibanj u 11:30

Opis

Način pripreme:

  1. Operite rižu nekoliko puta u hladnoj vodi dok zadnja voda ne bude čista.
  2. Zagrijte maslac na tavi za prženje i popržite rezance dok ne budu zlatno-smeđi.
  3. Dodajte rižu. Stalno miješajte dok riža ne postane prozirna. Dodajte kurkumu, prelijte s oko 400 ml vode i posolite. Promiješajte.
  4. Smanjite vatru i poklopite kako bi se riža pirjala na slaboj vatri. Za oko 10 minuta, maknite s vatre i ostavite poklopljeno sa strane još 10 minuta.
  5. Posipajte kuhani pilav nasjeckanim peršinom i mentom.

 

Savjet: Možete poslužiti jelo s bademima ili orasima, koje ste prethodno popržili na maslacu.

Sastojci

  • 200 g riže dugog zrna
  • 75 g rezanaca
  • 50 g maslaca
  • 1/2 vezica peršina
  • 1 grančica mente
  • 1 žličica kurkume
  • soli prema ukusu

Povezani recepti