Okruglice od svinjetine i kiselog zelja

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Za tijesto
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli
  • Za punjenje
  • 200 g mljevenih svinjskih rebara
  • 200 g kiselog zelja
  • 5 g svježeg đumbira
  • 2 žličice tamnog ulja od sezama
  • 1 žličica svijetlog soja sosa
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica bijelog vina
  • sol po želji
  • Za umak
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 g svježeg đumbira
  • 1 svežanj mladog luka
  • 50 ml rižinog vina (Mirin)
  • 50 ml rižinog octa
  • 30 ml sezamovog ulja
  • 50 ml soja sosa

Priprema

  • 1.  Pomiješajte brašno, sol, 75 ml vode i jaje. Umijesite srednje meko tijesto. Odložite na 10-15 minuta da se odmori.    
  • 2.  Vrlo tanko narežite kiselo zelje i pržite ga na ulju dok ne omekša i počne se karamelizirati. Pustite da se ohladi.    
  • 3.  Mljeveno meso pomiješajte sa sezamovim uljem, soja sosom, uljem, vinom, kiselim zeljem i ribanim đumbirom. Dodajte soli po potrebi. 
  • 4.  Tijesto tanko izvaljajte i kalupom izrežite krugove.  
  • 5.   Žlicom stavite punjenje na svaki krug od tijesta. Preklopite i zatvorite rubove vilicom.  
  • 6.   Složite ih u parno kuhalo obloženo papirom za pečenje. Kuhajte na pari 10-15 minuta.   
  • 7.  Naribajte češnjak i đumbir pa ih pomiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom, rižinim vinom, soja sosom, sezamovim uljem i rižinim octom.    
  • 8.   Okruglice poslužite s umakom.

Povezani recepti

Vidi sve