Okruglice od svinjetine i kiselog zelja
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za tijesto
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- Za punjenje
- 200 g mljevenih svinjskih rebara
- 200 g kiselog zelja
- 5 g svježeg đumbira
- 2 žličice tamnog ulja od sezama
- 1 žličica svijetlog soja sosa
- 2 žlice ulja
- 1 žlica bijelog vina
- sol po želji
- Za umak
- 1 češanj češnjaka
- 10 g svježeg đumbira
- 1 svežanj mladog luka
- 50 ml rižinog vina (Mirin)
- 50 ml rižinog octa
- 30 ml sezamovog ulja
- 50 ml soja sosa
Priprema
- 1. Pomiješajte brašno, sol, 75 ml vode i jaje. Umijesite srednje meko tijesto. Odložite na 10-15 minuta da se odmori.
- 2. Vrlo tanko narežite kiselo zelje i pržite ga na ulju dok ne omekša i počne se karamelizirati. Pustite da se ohladi.
- 3. Mljeveno meso pomiješajte sa sezamovim uljem, soja sosom, uljem, vinom, kiselim zeljem i ribanim đumbirom. Dodajte soli po potrebi.
- 4. Tijesto tanko izvaljajte i kalupom izrežite krugove.
- 5. Žlicom stavite punjenje na svaki krug od tijesta. Preklopite i zatvorite rubove vilicom.
- 6. Složite ih u parno kuhalo obloženo papirom za pečenje. Kuhajte na pari 10-15 minuta.
- 7. Naribajte češnjak i đumbir pa ih pomiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom, rižinim vinom, soja sosom, sezamovim uljem i rižinim octom.
- 8. Okruglice poslužite s umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka