Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 25 Listopad u 03:25 | Nedjelja 25 Listopad u 03:50

Opis

  1. Očistite pile i stavite ga u duboku keramičku posudu za pečenje s poklopcem.
  2. Sitno nasjeckajte češnjak. Krupno narežite luk.
  3. U posudi pomiješajte ocat, sojin umak, lovorov list i papriku. Dodajte češnjak i luk. Prema potrebi, dodajte još sojinog umaka.
  4. Prelijte preko cijelog pileta i ostavite ga da se marinira najmanje 4 sata ili preko noći.
  5. Pecite 1 sat u poklopljenoj keramičkoj posudi u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  6. Pile izvadite na protvan. Umak stavite u posudu i na srednjoj vatri kuhajte dok ne ispari do pola količine. Umiješajte med.
  7. Vratite pile u keramičku posudu, premažite ga umakom s medom i pecite još 15 - 20 minuta kako bi se stvorila ukusna hrskava korica.

Savjet:

Želite li jači okus papra, zgnječite zrna netom prije nego što ćete ih dodati u marinadu.

* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 1 pile (1.8 kg)
  • 2 luka
  • 5 češnja češnjaka
  • 200 ml svijetlog sojinog umaka (manje slanog)
  • 100 ml crvenog vinskog octa
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • 2-3 lovorova lista
  • 3-4 žlice meda

Povezani recepti