Opis
- Očistite pile i stavite ga u duboku keramičku posudu za pečenje s poklopcem.
- Sitno nasjeckajte češnjak. Krupno narežite luk.
- U posudi pomiješajte ocat, sojin umak, lovorov list i papriku. Dodajte češnjak i luk. Prema potrebi, dodajte još sojinog umaka.
- Prelijte preko cijelog pileta i ostavite ga da se marinira najmanje 4 sata ili preko noći.
- Pecite 1 sat u poklopljenoj keramičkoj posudi u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Pile izvadite na protvan. Umak stavite u posudu i na srednjoj vatri kuhajte dok ne ispari do pola količine. Umiješajte med.
- Vratite pile u keramičku posudu, premažite ga umakom s medom i pecite još 15 - 20 minuta kako bi se stvorila ukusna hrskava korica.
Savjet:
Želite li jači okus papra, zgnječite zrna netom prije nego što ćete ih dodati u marinadu.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 1 pile (1.8 kg)
- 2 luka
- 5 češnja češnjaka
- 200 ml svijetlog sojinog umaka (manje slanog)
- 100 ml crvenog vinskog octa
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 2-3 lovorova lista
- 3-4 žlice meda