1. Očistite luk, celer, mrkve i češnjak, zatim sve nasjeckajte.
  2. Kako biste napravili juhu, u loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite nasjeckano povrće.
  3. Ulijte temeljac, začinite sa soli, stavite poklopac i kuhajte dok povrće ne omekša. Ulijte otprilike 1 l vode i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri.
  4. Za mesne okruglice, pomiješajte mljeveno meso, naribani parmezan i jaje. Začinite sa soli, dodajte češnjak, koji ste prethodno smrvili u pastu, krušne mrvice i sjeckani peršin.
  5. Od smjese napravite male kuglice i kratko ih pržite u zagrijanom ulju dok ne postanu na pola gotove.
  6. U kipuću juhu dodajte mesne okruglice i kus kus, te nastavite kuhati dok meso ne bude gotovo.
  7. Dodajte špinat i maknite s vatre. Po želji, poslužite posuto parmezanom i maslinovim uljem.

Sastojci

  • 3 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 100 g kus kusa (kuhanog)
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 šaka špinata
  • 50 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • Za mesne okuglice:
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 50 g parmezana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 grančice peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve