Talijanska svadbena juha
Recept iz: Lora i Stoyan
- Očistite luk, celer, mrkve i češnjak, zatim sve nasjeckajte.
- Kako biste napravili juhu, u loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite nasjeckano povrće.
- Ulijte temeljac, začinite sa soli, stavite poklopac i kuhajte dok povrće ne omekša. Ulijte otprilike 1 l vode i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri.
- Za mesne okruglice, pomiješajte mljeveno meso, naribani parmezan i jaje. Začinite sa soli, dodajte češnjak, koji ste prethodno smrvili u pastu, krušne mrvice i sjeckani peršin.
- Od smjese napravite male kuglice i kratko ih pržite u zagrijanom ulju dok ne postanu na pola gotove.
- U kipuću juhu dodajte mesne okruglice i kus kus, te nastavite kuhati dok meso ne bude gotovo.
- Dodajte špinat i maknite s vatre. Po želji, poslužite posuto parmezanom i maslinovim uljem.
Sastojci
- 3 stabljike celera
- 2 mrkve
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- 100 g kus kusa (kuhanog)
- 1 l pilećeg temeljca
- 1 šaka špinata
- 50 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu
- Za mesne okuglice:
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 grančice peršina
- 1 češanj češnjaka
- soli po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Juha od kobasice i ječma