Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g mladih krumpira
  • 1 vezica rotkvica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 šalot luk
  • 100 g rukole
  • 20 g kapara
  • 1/4 vezice peršina
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 žlice crvenog vinskog octa
  • 1 žlica Dijon senfa
  • sol i papar po želji

Priprema

  • Krumpire operite i skuhajte u slanoj vodi. Izvadite ih i ohladite ispod mlaza hladne vode.
  • Sitno nasjeckajte luk i češnjak, te prelijte s 3 žlice octa. Ostavite 1 minuta da odstoji, zatim procijedite.
  • Zajedno pomiješajte senf i preostali ocat, ulijte maslinovo ulje, miješajte bez prestanka. Dodajte nasjeckane kapare i sitno sjeckani peršin.
  • Preljev prelijte po krumpirima. Dodajte rotkvice koje ste prepolovili ili raščetvorili. Ocijedite luk i češnjak, spojite ih s krumpirima.
  • Začinite sa soli i paprom. Dodajte rukolu i promiješajte.

Povezani recepti

Vidi sve