Fileti skuše s grahom
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 skuše (po 300 g)
- 200 g bijelog graha (iz limenke)
- 200 g dimljene slanine
- 1 mali luk
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 svežnjića ljupčaca
- 50 g maslaca
- 50 ml maslinovog ulja
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Filetirajte skuše i uklonite sve kosti.
- 2. Filete premažite maslinovim uljem, posolite i popaprite. Pecite ih na električnom roštilju dok ne pozlate.
- 3. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i papriku.
- 4. Kockice slanine stavite na hladnu tavu i uključite štednjak. Kad se otopi mast i počne cvrčati, dodajte nasjeckano povrće.
- 5. Kad povrće omekša, dodajte ocijeđen grah i polovicu nasjeckanog ljupčaca.
- 6. Pirjajte ih 5 minuta, sklonite sa štednjaka i ubacite maslac.
- 7. Skuše poslužite na podlozi od graha i pospite ostatkom ljupčaca.