Sufle palačinke

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Sastojci za palačinke
  • 120 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1/2 žlice rastopljenog maslaca + za mašćenje
  • Za sufle
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 40 g zgušnjivača
  • 550 ml mlijeka
  • 1 bočica ekstrakta vanilije
  • 20 g maslaca
  • 1 naranča
  • 30 ml likera od naranče
  • prstohvat soli
  • Za posluživanje
  • 200 g jagoda
  • 15 ml likera od naranče
  • 2 žlice meda
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

  • 1. Pomiješati brašno, sol i šećer. Uliti mlijeko, maslac i umućena jaja. Umutiti i ostaviti smjesu da odstoji 20 minuta. Premazati tavu za palačinke maslacem i ispeći 6 palačinki.
  • 2. Za sufle, razdvojiti žumanjak od bjelanjka. Blago umutiti žumanjke sa zgušnjivačem i 120 g šećera.
  • 3. Zagrijati mlijeko s vanilijom. Umutiti mlijeko u žumanjke. Uliti smjesu u posudu i kuhati 1 do 2 minute dok se ne zgusne. Skinuti s kuhala i dodati maslac. Preliti u posudu i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • 4. Umutiti ohlađenu smjesu s naribanom korom naranče, 120 ml soka od naranče i likerom od naranče.
  • 5. Umutiti bjelanjke s malo soli. Dodati preostali šećer i miješati dok smjesa ne postane pjenasta.
  • 6. Postupno dodavati pjenastu smjesu u vrhnje i polako miješati.
  • 7. Zagrijati pećnicu na 200 ºC. Staviti lim u pećnicu da se zagrije. Premazati lim maslacem i staviti jednu palačinku. Staviti malo smjese za sufle preko palačinke. Peći oko 6 minuta. Izvaditi palačinku, presaviti je i posuti šećerom u prahu. Ponoviti to s preostalim palačinkama.
  • 9. Narezati jagode na kockice i umiješati med i liker od naranče. Servirati sufle palačinke s voćem.
  • Savjet:
  • Ako želite još jaču aromu, staviti prepolovljeni štapić vanilije u mlijeko dok ga zagrijavate.

Povezani recepti

Vidi sve