Opis
Priprema:
1. Pomiješati brašno, sol i šećer. Uliti mlijeko, maslac i umućena jaja. Umutiti i ostaviti smjesu da odstoji 20 minuta. Premazati tavu za palačinke maslacem i ispeći 6 palačinki.
2. Za sufle, razdvojiti žumanjak od bjelanjka. Blago umutiti žumanjke sa zgušnjivačem i 120 g šećera.
3. Zagrijati mlijeko s vanilijom. Umutiti mlijeko u žumanjke. Uliti smjesu u posudu i kuhati 1 do 2 minute dok se ne zgusne. Skinuti s kuhala i dodati maslac. Preliti u posudu i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4. Umutiti ohlađenu smjesu s naribanom korom naranče, 120 ml soka od naranče i likerom od naranče.
5. Umutiti bjelanjke s malo soli. Dodati preostali šećer i miješati dok smjesa ne postane pjenasta.
6. Postupno dodavati pjenastu smjesu u vrhnje i polako miješati.
7. Zagrijati pećnicu na 200 ºC. Staviti lim u pećnicu da se zagrije. Premazati lim maslacem i staviti jednu palačinku. Staviti malo smjese za sufle preko palačinke. Peći oko 6 minuta. Izvaditi palačinku, presaviti je i posuti šećerom u prahu. Ponoviti to s preostalim palačinkama.
9. Narezati jagode na kockice i umiješati med i liker od naranče. Servirati sufle palačinke s voćem.
Savjet:
Ako želite još jaču aromu, staviti prepolovljeni štapić vanilije u mlijeko dok ga zagrijavate.
Sastojci
Sastojci za palačinke
- 120 g brašna
- prstohvat soli
- 1 žličica šećera
- 200 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1/2 žlice rastopljenog maslaca + za mašćenje
Za sufle
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 40 g zgušnjivača
- 550 ml mlijeka
- 1 bočica ekstrakta vanilije
- 20 g maslaca
- 1 naranča
- 30 ml likera od naranče
- prstohvat soli
Za posluživanje
- 200 g jagoda
- 15 ml likera od naranče
- 2 žlice meda
- šećer u prahu za posipanje