Pileći file sa slatko-kiselim umakom i pireom od graška
Recept iz: Lora i Stoyan
- Odvojite filet, zajedno s kožom, ostatak pileta sačuvajte za buduće korištenje.
- Za pripremu umaka, u loncu za složenac zagrijte maslac, te na njemu pirjajte šalot luk koji ste prethodno sitno nasjeckali. Dodajte med i kuhajte 5 minuta. Zatim, ulijte ocat i kuhajte dok se umak ne stisne. Dodajte umak od soje, te sol i papar po želji.
- Za pire, u loncu pomiješajte vrhnje, maslac, kajenski papar i sol. Zagrijte iznad vatre. Kratko blanširajte grašak u kipućoj slanoj vodi, zatim procijedite i propasirajte sa zagrijanim vrhnjem. Budite sigurni da u smjesi nema grudica.
- Pileća prsa začinite s pahuljicama soli i paprom. Zagrijte maslinovo ulje i maslac. Meso stavite na tavu, tako da je koža prema dolje. Kada se zapeče, okrenite i pospite narezanim estragonom.
- Gotove filete narežite i poslužite s pireom od graška, prelijte s umakom i ukrasite s mikro biljem.
Sastojci
- Za umak:
- 1-2 glavice šalot luka
- 20 g maslaca
- 80 g meda
- 120 ml jabučnog octa
- 1 žlica umaka od soje
- sol i papar po želji
- Za pire od graška:
- 400 g smrznutog graška
- 150 ml vrhnja (35% udio masti)
- 40 g maslac
- 1 prstohvat kajenskog papara
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom