1. Odvojite filet, zajedno s kožom, ostatak pileta sačuvajte za buduće korištenje.
  2. Za pripremu umaka, u loncu za složenac zagrijte maslac, te na njemu pirjajte šalot luk koji ste prethodno sitno nasjeckali. Dodajte med i kuhajte 5 minuta. Zatim, ulijte ocat i kuhajte dok se umak ne stisne. Dodajte umak od soje, te sol i papar po želji.
  3. Za pire, u loncu pomiješajte vrhnje, maslac, kajenski papar i sol. Zagrijte iznad vatre. Kratko blanširajte grašak u kipućoj slanoj vodi, zatim procijedite i propasirajte sa zagrijanim vrhnjem. Budite sigurni da u smjesi nema grudica.
  4. Pileća prsa začinite s pahuljicama soli i paprom. Zagrijte maslinovo ulje i maslac. Meso stavite na tavu, tako da je koža prema dolje. Kada se zapeče, okrenite i pospite narezanim estragonom.
  5. Gotove filete narežite i poslužite s pireom od graška, prelijte s umakom i ukrasite s mikro biljem.

Sastojci

  • Za umak:
  • 1-2 glavice šalot luka
  • 20 g maslaca
  • 80 g meda
  • 120 ml jabučnog octa
  • 1 žlica umaka od soje
  • sol i papar po želji
  • Za pire od graška:
  • 400 g smrznutog graška
  • 150 ml vrhnja (35% udio masti)
  • 40 g maslac
  • 1 prstohvat kajenskog papara
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve